Foderautomat katt – Bästa Foderautomaten 2022

En automatiska foderautomater för katt kan ta bort allt krångel med att mata din katt. De ser till att du aldrig behöver tänka på om du har matat katten, oavsett om du sover eller allt du egentligen vill göra är att gå hem från jobbet men inte kommer iväg i tid!

Dessutom underlättar en foderautomat med chipavläsning för dina katter att äta olika former av foder, oavsett om de behöver medicin eller följer någon speciell diet. Foderautomaten kan placeras nästan var som helst i hemmet, exempelvis i köket, vardagsrummet eller i närheten av kattbädden alternativt vid klösmöbeln.

Bäst foderautomat för katt 2022

1. SureFeed Microchip foderautomat

SureFeed foderautomat styr tillgången till maten via microchip, med utbytbara skålar, perfekt när vissa djur får specialfoder eller medicin, förhindrar att andra djur stjäl maten. Skålen rymmer 4 dl.

SureFeed Microchip foderautomat gör det möjligt för husdjur att äta sin egen mat utan att stjäla från varandra. Den här enheten är den perfekta lösningen för hushåll med flera djur och har ett särskilt chip som kan läsa av vilken vilket det är som kommer till skålen och säkerställa att det blir rätt foder.

Detta sker via kattens ID-märkning och är en utmärkt funktion för denna foderautomat. Om katten saknar ID-märkning kan den medföljande taggen användas med kattens halsband som kan användas för att identifiera katten. Efter att katten lämnar foderautomaten stängs locket automatiskt för att förhindra åtkomst åt andra djur.

2. TX5+1 foderautomat

Med denna foderautomat, som har en timer, kan ditt husdjur få regelbundna måltider även när du inte är hemma.

Det ryms fem måltider i automaten och du bestämmer vilken tid var och en av dessa ska öppnas under 24 timmar. Foderautomaten är utmärkt att använda om du har en katt eller hund som väcker dig för att få sin frukost, nu kommer den istället springa till foderautomaten när den öppnas!

Foderautomaten är extra praktisk om du har en katt eller hund som behöver äta små mål flera ggr om dagen, exempelvis vid viktminskning eller sjukdom. Du kan även lägga in hela dagsransonen i en lucka och välja att utfodra en gång per dag. Superbekvämt för kattvakten

Denna foderautomat har en timer som ställs in och automatiskt öppnar ett fack vid utsatt tid. Den har 5 fack och varje fack rymmer 240 ml. Passar till både torr- och våtfoder.

3. Foderautomat CatMate C3000

CatMate C3000 foderautomat är utformad för att säkerställa att din katt av olika anledningar inte ska ha fri tillgång till sin mat, samtidigt som den är utmärkt för att ge katten exakta portioner.

Du kan programmera foderautomaten till 3 individuellt uppmätta måltider under en dag, alternativt kan automaten användas manuellt för att servera exakta uppmätt måltid eller sättas i ett “frekvent feed”-läge för katter med särskilda behov av små mängder mat på bestämda tider (t ex diabetes).

Foderautomaten är lätt att använda via en programmerbar LCD kontroll och ett kattsäkert snäpplås som lock. Foderautomaten har kapacitet för ca 3 kg torrfoder. Via en unik matningsmekanism ges exakta och konsekventa måltids storlekar från 10 g (2 tsk) och uppåt. Den är lätt att rengöra och tål maskindisk.

4. Trixie TX7 foderautomat

Trixies TX7 foderautomat är perfekt för att se till att ditt husdjur alltid får en näringsriktig måltid i tid. Du kan programmera upp till 5 olika matningstider per dag, och varje portionsstorlek kan ställas in individuellt.

Det vi gillar med denna är att LCD-displayen som gör det enkelt att hålla koll på ditt husdjurs matningsschema är korrekt och att du kan slappna av även när du inte är hemma.

En annan fördel som vi ser är röstinspelningsfunktionen som gör det enkelt att spela in vanliga lockrop. Katten kan du enkelt reagera på din bekanta röst och lockas till foderautomaten och den väntande måltiden.

Köpguide foderautomat för katt

Fundera över varför du vill ha en foderautomat överhuvudtaget. Om det är för att spara tid genom att slippa hälla upp mat varje dag, är det för att se till att din katt får mat när du inte är hemma, eller är det för att se till att två katter som äter olika typer av mat får rätt kost? Dessa faktorer kommer att påverka ditt val av foderautomat eftersom de utför olika funktioner och har olika kapacitet.

Storleken på foderautomaten är också viktig, beroende på var den ska placeras och hur mycket utrymme den kommer att ta i anspråk. Står kattens matskål i köket eller har den ett eget utrymme i närheten av ett klösträd, en kattbädd eller vid kattlådan?

Vad innebär en foderautomat för katt?

En automatisk foderautomat för katten hjälper dig att mata din katt på bestämda tider, oavsett om du är hemma eller inte, eller om du till exempel sover. Du kan enkelt ställa in foderautomaten med hjälp av en timer eller en digital klocka för att styra när din katt får tillgång till skålen.

Hur fungerar en foderautomat för katter?

De olika modellerna fungerar lite olika. Vissa modeller har separata skålar där du fyller på maten direkt i skålarna. Skålarna har sedan separata lock som öppnas enligt inställningarna. I andra modeller fyller du istället en större behållare som delar ut den angivna mängden mat till din katt vid bestämda tider
Vissa modeller avger en ljudsignal för att varna din katt om att det är dags för utfodring, varvid den garanterat vaknar från sin skönhetssömn i kattlådan eller slutar med den aktivitet som den för tillfället ägnar sig åt. Oavsett är målet att kunna ge din katt regelbundna måltider och se till att rätt djur får rätt sorts mat.

Hur väljer jag rätt foderautomat för min katt?

Tänk på varför du vill ha en automatfoderautomat till din katt. Är det för att spara tid genom att slippa hälla upp mat varje dag, är det för att se till att din katt får mat när du inte är hemma, eller är det för att se till att två katter som äter olika typer av mat får rätt kost? Dessa faktorer kommer att påverka ditt val av foderautomat eftersom de fyller olika funktioner och har olika kapacitet.

Automatiska kattmatare är ett bra sätt att se till att ditt husdjur alltid har tillgång till mat, oavsett var du befinner dig eller vilken tid det är. Du kan enkelt ställa in timern på de flesta modellerna så att din katt får en måltid när som helst på dagen. Vissa modeller har även en ljudsignal som meddelar din katt när det är dags att äta. Oavsett om du är på jobbet hela dagen eller reser kan en automatisk foderautomat hjälpa dig att ta hand om matningen av din lurviga vän.

Vårt test har genomförts av flertalet personer, genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra. Målet är att ge en transparent bild om den bästa produkten. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.