Foderautomat katt – Bästa Foderautomaten 2024

En automatiska foderautomater för katt kan ta bort allt krångel med att mata din katt. De ser till att du aldrig behöver tänka på om du har matat katten, oavsett om du sover eller allt du egentligen vill göra är att gå hem från jobbet men inte kommer iväg i tid!

Dessutom underlättar en foderautomat med chipavläsning för dina katter att äta olika former av foder, oavsett om de behöver medicin eller följer någon speciell diet. Foderautomaten kan placeras nästan var som helst i hemmet, exempelvis i köket, vardagsrummet eller i närheten av kattbädden alternativt vid klösmöbeln.

Bäst foderautomat för katt 2024

1. Petsafe Smart Feed Automatic 2.0

Petsafe Smart Feed Automatic 2.0

Petsafe Smart Feed Automatic 2.0 är en innovativ och intelligent foderautomat som gör det enkelt att mata din katt eller hund, även när du inte är hemma.

Den kan styras med en app på din smartphone och kan programmeras för upp till 12 måltider per dygn. Foderautomaten rymmer upp till 5,7 liter torrfoder och kommer med aviseringar när ditt husdjur har matats, fodernivån är låg eller behållaren är tom.

Med Smart Feed-anslutningen kan du koppla upp foderautomaten till ditt Wi-Fi-nätverk och styra den från din smartphone, vilket ger dig full kontroll över ditt husdjurs måltider var du än är. Du får meddelanden när ditt husdjur har matats, fodernivån är låg eller behållaren är tom, så att du alltid vet att ditt husdjur får den mat den behöver.

Petsafe Smart Feed Automatic 2.0 är en idealisk lösning för dig som vill ha fullständig kontroll över ditt husdjurs matintag, samtidigt som du slipper oroa dig för att du kanske glömmer att mata dem när du är borta.

Se priset här!

2. SureFeed Microchip foderautomat

SureFeed foderautomat styr tillgången till maten via microchip, med utbytbara skålar, perfekt när vissa djur får specialfoder eller medicin, förhindrar att andra djur stjäl maten. Skålen rymmer 4 dl.

SureFeed Microchip foderautomat gör det möjligt för husdjur att äta sin egen mat utan att stjäla från varandra. Den här enheten är den perfekta lösningen för hushåll med flera djur och har ett särskilt chip som kan läsa av vilken vilket det är som kommer till skålen och säkerställa att det blir rätt foder.

Detta sker via kattens ID-märkning och är en utmärkt funktion för denna foderautomat. Om katten saknar ID-märkning kan den medföljande taggen användas med kattens halsband som kan användas för att identifiera katten. Efter att katten lämnar foderautomaten stängs locket automatiskt för att förhindra åtkomst åt andra djur.

Se priset här!

3. TX5+1 foderautomat

Med denna foderautomat, som har en timer, kan ditt husdjur få regelbundna måltider även när du inte är hemma.

Det ryms fem måltider i automaten och du bestämmer vilken tid var och en av dessa ska öppnas under 24 timmar. Foderautomaten är utmärkt att använda om du har en katt eller hund som väcker dig för att få sin frukost, nu kommer den istället springa till foderautomaten när den öppnas!

Foderautomaten är extra praktisk om du har en katt eller hund som behöver äta små mål flera ggr om dagen, exempelvis vid viktminskning eller sjukdom. Du kan även lägga in hela dagsransonen i en lucka och välja att utfodra en gång per dag. Superbekvämt för kattvakten

Denna foderautomat har en timer som ställs in och automatiskt öppnar ett fack vid utsatt tid. Den har 5 fack och varje fack rymmer 240 ml. Passar till både torr- och våtfoder.

Se priset här!

4. Foderautomat CatMate C3000

CatMate C3000 foderautomat är utformad för att säkerställa att din katt av olika anledningar inte ska ha fri tillgång till sin mat, samtidigt som den är utmärkt för att ge katten exakta portioner.

Du kan programmera foderautomaten till 3 individuellt uppmätta måltider under en dag, alternativt kan automaten användas manuellt för att servera exakta uppmätt måltid eller sättas i ett “frekvent feed”-läge för katter med särskilda behov av små mängder mat på bestämda tider (t ex diabetes).

Foderautomaten är lätt att använda via en programmerbar LCD kontroll och ett kattsäkert snäpplås som lock. Foderautomaten har kapacitet för ca 3 kg torrfoder. Via en unik matningsmekanism ges exakta och konsekventa måltids storlekar från 10 g (2 tsk) och uppåt. Den är lätt att rengöra och tål maskindisk.

Se priset här!

5. Trixie TX7 foderautomat

Trixies TX7 foderautomat är perfekt för att se till att ditt husdjur alltid får en näringsriktig måltid i tid. Du kan programmera upp till 5 olika matningstider per dag, och varje portionsstorlek kan ställas in individuellt.

Det vi gillar med denna är att LCD-displayen som gör det enkelt att hålla koll på ditt husdjurs matningsschema är korrekt och att du kan slappna av även när du inte är hemma.

En annan fördel som vi ser är röstinspelningsfunktionen som gör det enkelt att spela in vanliga lockrop. Katten kan du enkelt reagera på din bekanta röst och lockas till foderautomaten och den väntande måltiden.

Se priset här!

Köpguide foderautomat för katt

Fundera över varför du vill ha en foderautomat överhuvudtaget. Om det är för att spara tid genom att slippa hälla upp mat varje dag, är det för att se till att din katt får mat när du inte är hemma, eller är det för att se till att två katter som äter olika typer av mat får rätt kost? Dessa faktorer kommer att påverka ditt val av foderautomat eftersom de utför olika funktioner och har olika kapacitet.

Storleken på foderautomaten är också viktig, beroende på var den ska placeras och hur mycket utrymme den kommer att ta i anspråk. Står kattens matskål i köket eller har den ett eget utrymme i närheten av ett klösträd, en kattbädd eller vid kattlådan?

Vad innebär en foderautomat för katt?

En automatisk foderautomat för katten hjälper dig att mata din katt på bestämda tider, oavsett om du är hemma eller inte, eller om du till exempel sover. Du kan enkelt ställa in foderautomaten med hjälp av en timer eller en digital klocka för att styra när din katt får tillgång till skålen.

Hur fungerar en foderautomat för katter?

De olika modellerna fungerar lite olika. Vissa modeller har separata skålar där du fyller på maten direkt i skålarna. Skålarna har sedan separata lock som öppnas enligt inställningarna. I andra modeller fyller du istället en större behållare som delar ut den angivna mängden mat till din katt vid bestämda tider. Vissa modeller avger en ljudsignal för att varna din katt om att det är dags för utfodring, varvid den garanterat vaknar från sin skönhetssömn i kattlådan eller slutar med den aktivitet som den för tillfället ägnar sig åt. Oavsett är målet att kunna ge din katt regelbundna måltider och se till att rätt djur får rätt sorts mat.

Hur väljer jag rätt foderautomat för min katt?

Tänk på varför du vill ha en automatfoderautomat till din katt. Är det för att spara tid genom att slippa hälla upp mat varje dag, är det för att se till att din katt får mat när du inte är hemma, eller är det för att se till att två katter som äter olika typer av mat får rätt kost? Dessa faktorer kommer att påverka ditt val av foderautomat eftersom de fyller olika funktioner och har olika kapacitet.

Är foderautomater säkra för katter att använda?

Ja, de flesta foderautomater är säkra för katter att använda. De är utformade för att vara enkla att använda och kattsäkra, så att katterna inte kan komma åt maten förrän det är dags för utfodring. Vissa foderautomater har även kattsäkra lås eller andra säkerhetsfunktioner som förhindrar att katten kan öppna locket för tidigt.

Kan foderautomater användas för både torr- och våtfoder?

Det beror på modellen. Vissa foderautomater är utformade för att fungera med både torr- och våtfoder, medan andra endast är lämpliga för torrfoder. Kontrollera produktbeskrivningen och recensioner för att säkerställa att foderautomaten du väljer är kompatibel med den typ av foder du önskar använda.

Hur ofta behöver jag fylla på foderautomaten?

Det beror på foderautomatens kapacitet och hur mycket mat din katt konsumerar. En stor foderautomat kan rymma flera dagars mat, vilket innebär att du inte behöver fylla på den så ofta. Om din katt äter mindre portioner eller om foderautomaten har en mindre kapacitet kan det vara nödvändigt att fylla på den oftare.

Fungerar foderautomater med chipavläsning på alla katter?

Foderautomater med chipavläsning fungerar med de flesta katter som har ett ID-chip, även kallat mikrochip. Om din katt inte har ett ID-chip kan du använda den medföljande taggen som kan fästas på kattens halsband. Om du är osäker på om din katt har ett ID-chip kan du kontakta din veterinär.

Kan jag använda en foderautomat för flera katter?

Ja, det finns foderautomater som är utformade för att användas av flera katter, särskilt de med chipavläsning. Med en sådan foderautomat kan du säkerställa att varje katt får sin specifika mat, vilket är användbart om du har flera katter med olika kostbehov eller om du vill förhindra att en katt stjäl mat från en annan.

Automatiska kattmatare är ett bra sätt att se till att ditt husdjur alltid har tillgång till mat, oavsett var du befinner dig eller vilken tid det är.

Du kan enkelt ställa in timern på de flesta modellerna så att din katt får en måltid när som helst på dagen. Vissa modeller har även en ljudsignal som meddelar din katt när det är dags att äta.

Oavsett om du är på jobbet hela dagen eller reser kan en automatisk foderautomat hjälpa dig att ta hand om matningen av din lurviga vän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *