Skällande hund

Antiskallhalsband bäst i test 2024 – Hitta bästa antiskällhalsbandet här

1. PetSafe2. Active Canis No Bark3. Antiskällhalsband Active Canis Reddipet Remote Large
Bästa Antiskallhalsband PetSafe Spray Bark CollarActive Canis No Bark AntiskällhalsbandAntiskällhalsband Active Canis Reddipet Remote Large
Se priset här! Se priset här! Se priset här!

Hundar skäller av en rad olika anledningar och det kan vara väldigt frustrerande både för ägaren och folk runtomkring. Om du till exempel bor i en lägenhet eller ett flerfamiljshus kan du få många klagomål och till slut tvingas göra dig av med din kära hund. Och det är så klart något som man vill undvika till varje pris.

Det finns dock en lösning på detta och det är att träna bort din hunds beteende. Det finns en orsak till varför en hund skäller och det gäller att komma fram till vad som utlöser det. En hund kan också skälla när den vaktar sitt hus och ägare.

Om du har testat det mesta och ingenting fungerar kan ett antiskallhalsband vara lösningen på dina problem. Det som fungera som ett komplement till regelbunden träning. Glöm inte bort att belöna din hund när den slutat skälla som en reaktion på antiskällhalsbandet. Det finns en rad olika antiskallhalsband på marknaden och i denna artikel kommer vi att välja ut våra bäst i test. Ta det lugnt med din hund och prova dig fram tills du kommer underfund med vad som fungerar.

Topp 3 bästa antiskallhalsband bäst i test 2024

1. PetSafe Antiskallhalsband

Bästa Antiskallhalsband PetSafe Spray Bark Collar

Detta snygga och händiga antiskallhalsband från PetSafe hamnar etta på vår lista och blir alltså bäst i test. Det kommer från PetSafe och använder både vibrationer och spray för att hunden ska sluta skälla.

Det vi gillar med detta halsband är att det finns en helt doftfri spray där det enda syftet är att hunden ska sluta skälla eller sluta med ett annat oönskat beteende. I halsbandet finns en speciell sensor som kan urskilja skällandet från andra ljud så den inte vibrerar i onödan och gör hunden förvirrad.

Den kommer alltså endast att sätta igång när hunden gör ett oönskat skälljud, vilket är ett stort plus i kanten. Två andra fördelar är att det både är vattentålig och har en LED-lampa som indikerar när du behöver byta ut din spraypatron. Det medföljer två stycken olika patroner med spray. Det ena har en 100 % neutral doft och den andra doftar av citronella. Det sistnämnda brukar fungera bra på de flesta hundar eftersom det är en doft som de inte stöter på så ofta.

Det passar alla hundar från 4 kg som har en nacke upp till 68 centimeter i omkrets, vilket betyder att även större hundar kan använda det utan problem. Anledningen till att det tar förstaplatsen på vår lista är för att det prisvärt, skonsamt mot hunden och passar hundar i små och större storlekar. Det är vårt antiskallhalsband som är bäst i test och du kan känna dig helt trygg när du använder det. PetSafe är för övrigt ett ledande varumärke inom allt som har med djur att göra och de har varit aktiva ända sedan år 1991.

Deras produkter säljs för närvarande i över 52 länder och växer hela tiden. Även detta är ett bevis på att det handlar om bra produkter som man kan lita på till 100%. Priset för detta antiskällhalsband, som hamnar etta på bäst i test, ligger på strax över 1 000 kronor.

Se priset här!

2. Antiskällhalsband Active Canis No Bark

Antiskällhalsband Active Canis No Bark

Nummer två på vår lista är ett lite billigare och enklare alternativ från ett märke som heter Active Canis.

Det är ett svenskt varumärke som är mest känt för sina kyldynor och täcken men de har också andra produkter som till exempel detta antiskällhalsband som är med på vår bäst i test lista.

Det är det billigaste alternativet på vår testlista. Det går att justera så att det sitter bra på din hund och det är även mycket enkelt att använda, vilket vi gillar.

Priset för detta halsband ligger på strax över 400 kronor och vi kan säga att du får mycket halsband för en liten summa pengar.

No Bark är ett vänligt anti-skall halsband för hundar som kan laddas upp med hjälp av USB. Detta halsband hjälper din hund att sluta skälla utan att använda irriterande spraymetoder.

Det som särskiljer detta halsband från övriga Active Canis-sortimentet är de fler nivåer som kan användas. Med Max Performance får du tillgång till hela sju olika nivåer av vibration och ljus, till skillnad från endast tre nivåer hos de andra.

Genom att använda ljud eller vibrationer för att distrahera hunden under skällandet avbryts det oönskade beteendet.

Se priset här!

3. Antiskällhalsband Active Canis Reddipet Remote Large

Antiskällhalsband Active Canis Reddipet Remote Large

Det tredje alternativet på vår lista över antiskällhalsband som är bäst i test på marknaden kommer också från Active Canis men är en lite mer avancerad variant.

Detta är tillverkat i nylon och fungerar både med ljud och vibrationer. Du styr halsbandet med en fjärrkontroll som medföljer samt laddare som du också får med direkt vid köp. Priset för denna ligger på runt 800 kronor, vilket fortfarande är mycket rimligt för ett antiskallhalsband med samtliga av dessa funktioner.

Det passar alla hundar upp till en halsomkrets av 64 centimeter så det är lite mindre än de alternativ vi presenterat tidigare, vilket också är en av anledningarna till att det inte kniper en topplacering. För dig som har en lite mindre hund är det dock ett väldigt bra alternativ.

I övrigt så fungerar det på samma sätt som produkten ovan från Active Canis. Det finns alltså två olika lägen där du får välja om din hund ska reagera på vibrationer eller ljud. Sedan kan du också ställa in hur tuff reaktionen ska vara genom att välja mellan de tre lägen som finns.

Fjärrkontrollen gör att du även kan styra din hund om den befinner sig på lite längre avstånd, vilket kan vara önskvärt. Halsbandet är svart och diskret och kommer inte störa din hund på något sätt. Vi vill återigen poängtera hur viktigt det är att inte använda antiskällhalsbandet som en simpel lösning utan fortsätta träna hunden i lydnad samtidigt för att få bort det oönskade beteendet. Kanske kan något av de alternativ som vi räknat upp fungera för att få bukt med din hunds problem?

Se priset här!

Köpguide för antiskallhalsband bäst i test

Alla hundar skäller ibland. Men en hund som skäller ofta och okontrollerat kan vara väldigt påfrestande både för dig som ägare och folk i din omgivning. Om det är så att din hund stör och flera grannar klagar kan du till och med tvingas flytta eller göra dig av med din hund. Så ska det naturligtvis inte behöva vara. I första hand ska man försöka få bort skällandet och det olydiga beteendet med träning.

En hund skäller inte utan anledning utan det finns alltid en orsak. Det kan vara av rädsla, osäkerhet eller för att vakta. För att du ska kunna få stopp på skällandet måste du alltså lära känna din hund och komma underfund över när och varför din hund skäller. Kanske måste du ta hjälp av ett proffs för att lyckas med det? En hund är trots allt en familjemedlem och förtjänar att behandlas med sådan respekt.

Tyvärr kan vissa hundar vara väldigt svåra att träna även om du kommer fram till vad orsaken till skällandet är. Hamnar du i en sådan situation där du verkligen har försökt allt men inte kommer vidare med hunden kan det vara värt att testa på ett antiskällhalsband och då någon av de vi tagit med på vår bäst i test-lista. Dock får det aldrig på något sätt ersätta träning. Faktum är att du fortfarande ska belöna hunden om den slutar skälla på grund av antiskallhalsbandet.

Det är också viktigt att ta det försiktigt och inte skrämma sin hund, då kan halsbandet ha motsatt effekt. Om du tränar på rätt sätt så är det inte farligt att använda ett antiskällhalsband. Dock bör det aldrig under några omständigheter användas på en liten valp och det är inte heller lämpligt att använda på en hund som inte är trygg med dig. Det ska alltså helst användas på en hund som du känner mycket väl och som i sin tur känner dig tillbaka. Det ska inte heller ses som en långsiktig lösning utan som en hjälp för att få bukt med ett väldigt känsligt beteende.

Att välja rätt halsband

Har du kommit så här långt i artikeln och blivit nyfiken på att testa på ett antiskallhalsband bland de som blev bäst i test? Först bör du fundera noga på om det kommer passa din hund och om du verkligen har prövat allt som går innan du gör ett köp.

Sedan bör du fundera på vilken typ av distraktion du vill att halsbandet ska ha på din hund. Vill du att det ska vara spray, vibrationer eller ljud? Det är du som ägare som känner din hund bäst och det är du som vet vad som eventuellt kommer att fungera.

De flesta halsband kommer med åtminstone två olika funktioner så du kan testa dig fram hemma i lugn och ro. Sedan bör du även fundera på om du vill ha ett halsband med fjärrkontroll eller inte. Om du mestadels ska använda halsbandet när hunden är hemma eller ute i trädgården kommer du förmodligen inte vara i behov av en fjärrkontroll.

Om du däremot gör mycket utflykter med din hund och vill hindra den från att skälla även där kan det vara en god idé att ha ett halsband med fjärrkontroll så du kan styra hunden även på avstånd.

Sist men inte minst bör du även kolla storleken och se till att du väljer ett halsband som passar din hund. Känner du dig obekväm med att använda ett halsband finns det andra alternativ, till exempel den utomhusstation som vi tipsade om i produkt nummer fem. Det kan vara en bra början om du har en väldigt känslig hund.

Debatten om antiskallhalsband

I Sverige finns det inte ett så stort utbud av just antiskallhalsband och det kan bero på den debatt som råder där vissa tycker att användandet av antiskallhalsband är en form av djurplågeri. Det som är viktigt att komma ihåg är att det inte under några omständigheter är tillåtet att använda ett halsband som delar ut någon form av elstötar. Det är dock vanligt att dessa säljs i andra länder. Dock finns det många djurvänner som även anser att de antiskallhalsband som nu säljs i butik är en form av djurplågeri eftersom det straffar hunden utan att ta hänsyn till varför den skäller.

Det är därför vi återigen vill påpeka hur viktigt det är att denna typ av halsband aldrig ersätter träning. Det finns så många olika anledningar till varför en hund skäller och man ska inte bara vifta bort det med ett halsband. Man ska aldrig göra en hund rädd för att skälla för då har man gjort helt fel. Halsbandet kommer endast fungera om du fortsätter träna och umgås med din hund på ett kärleksfullt och omtänksamt sätt. Var inte heller rädd för att be om råd från en hundtränare eller hundpsykolog om ni skulle ha stora problem med att er hund skäller.

Vanliga frågor kring antiskallhalsband bäst i test

1. Vad är ett antiskallhalsband?

Ett antiskallhalsband är, precis som det låter, ett verktyg som ska hjälpa dig få din hund att sluta skälla. I Sverige är det inte tillåtet att använda halsband som delar ut elstötar och det gör att utbudet är lite mindre än i andra länder. Dock finns det en god anledning till detta och det är att det anses vara djurplågeri. De funktioner som du normalt hittar i Sverige är att halsbandet ger ifrån sig någon form av vibrationer, ljud eller sprayar hunden i ansiktet med en spray som är helt ofarlig.

Om den innehåller spray är det oftast i form av citron vilket de flesta hundar inte gillar. Det kan också vara en neutral spray som inte har vare sig doft eller smak. Om halsbandet ger ifrån sig ljud handlar det ofta om ett ultraljud som vi människor inte ens kan uppfatta. Om det vibrerar så ska det inte uppfattas som obehagligt av hunden utan endast fungera som en distraktion som gör att denne slutar skälla.

2. Varför skäller hundar?

Det finns en rad olika anledningar till varför en hund skäller och du bör gå igenom dessa innan du provar ett antiskallhalsband. Ett vanligt exempel är att din hund är understimulerad och inte rör sig eller har tillräckligt med aktivitet under en dag. Om du misstänker detta gäller det bara att öka den dagliga aktiviteten och se om det hjälper.

En annan anledning är motsatsen, alltså att de är överstimulerade. Om en hund springer runt och till exempel jagar pinnar hela dagen kommer den aktivera för mycket stresshormoner, vilket inte heller är bra för dennes hälsa. En bra balans mellan aktivitet och vila är alltså en nödvändighet för att din hund ska må bra.

Ytterligare en anledning till hundskall kan vara smärta. Det är till exempel väldigt vanligt att många hundar går runt med ont i ryggen utan att man som ägare märker någonting. Om du har stora problem med att din hund skäller kan det vara en god idé att få vovven undersökt av en veterinär bara för utesluta eventuella krämpor eller smärtor.

En fjärde anledning till skall kan vara att hunden känner sig väldigt ensam. Det är väl känt att hundar som lämnas ensamma stora delar av dagen skäller mer än sådana som har mycket sällskap. Hundar är ett flockdjur av naturen och det är inte en naturlig situation för dem att vara ensamma under stora delar av dagen.

Sist men inte minst kan hundar skälla som en varning för att vakta sitt hem och dig som ägare. Det är en helt naturlig instinkt från hundens sida och inte något som man bör träna bort. Att bestraffa hunden i detta läge kommer göra mer skada än nytta. Hundar skäller också i samband med att de hälsar på en annan människa eller hund och det är inte heller något som bör bestraffas.

Som du hör är det alltså väldigt viktigt att kunna analysera varför en hund skäller för att kunna använda halsbandet i de rätta stunderna och inte göra din hund ännu mera förvirrad.

3. Är antiskällhalsband en form av träningsredskap?

Ett sådant halsband kategoriseras lite olika beroende på vilken butik som säljer halsbandet. En del väljer att lägga det under koppel och halsband, andra under lydnad. Men ett antiskällhalsband bör alltid ses som ett träningsredskap som ska hjälpa din hund att inte skälla i vissa situationer. Det är alltså bara ett hjälpmedel och inte någon magisk pryl som helt plötsligt löser alla dina problem.

Det ska därför inte användas på en hund som inte är 100 % trygg med dig som matte eller husse eftersom det bara kommer göra situationen värre istället för bättre. Därför bör du aldrig använda denna typ av halsband på en hund som bara är hos dig tillfälligt.

4. Hur använder jag ett antiskallhalsband?

Syftet med ett antiskallhalsband är att hunden ska bli distraherad oavsett vilken form av halsband du använder. Meningen är att med regelbunden användning få hunden att förknippa funktionen som halsbandet har med skällande och sluta med sitt beteende. Glöm inte att använda det som kallas positiv förstärkning i form av godis och belöning.

När hunden slutar skälla tack vare halsbandet ska denne få belöning för detta. Ge din hund något som den tycker mycket om för att visa att den har gjort rätt. Det ska inte vara en långvarig lösning och märker du att halsbandet inte har någon effekt bör du söka hjälp på annat håll.

5. Vad är skillnaden på halsband som har fjärrkontroll och inte?

Ett halsband som inte har fjärrkontroll har en inbyggd mikrofon som känner av när hunden skäller och utlöser då automatiskt den bestraffning som den är inställd på i form av spray eller vibrationer. Om du har ett halsband med fjärrkontroll kan du själv styra när dessa funktioner ska utlösas. Om du har ett utan fjärrkontroll är det alltså viktigt att du stänger av det eller tar av det så det inte reagerar när hunden skäller av anledningar som inte ska bestraffas.

Du måste också räkna med att de halsband som har fjärrkontroll kostar lite mer än de som inte har detta. Är du i en situation där din hund möter andra hundar utomhus, till exempel i en park kan det vara smidigt att ha en fjärrkontroll för att ha bättre kontroll på läget. Ett automatiskt halsband har dock fördelen att du inte behöver vara hemma för att kontrollera hunden. Du kan bara lämna det på din hund. Det kan användas om du har en hund som skäller konstant.

6. Fungerar det även på ylande hundar?

Ylningar är ett beteende precis som skällande och grundprincipen är här densamma. Det kommer inte hjälpa att endast sätta på hunden ett halsband och hoppas på att bestraffning kommer lösa problemet. Du måste gå till roten med varför din hund ylar och träna bort detta, precis som med skällande. Dock kan halsbandet fungera som ett komplement till träning här också. Det kommer aldrig ta bort den underliggande orsaken utan det måste du lösa på annat sätt.

Sammanfattning

Nu när du läst vår köpguide om antiskallhalsband är du förhoppningsvis lite klokare och har kommit närmare ett beslut om ett sådant halsband är något för dig eller inte. Det finns en del olika alternativ på marknaden från kända varumärken som vet vad de gör. Du kan också själv välja vilka funktioner halsbandet ska ha så du känner dig bekväm med att din hund ska använda det. Om din hund skäller ofta bör du inte se dig om efter ett halsband direkt utan istället försöka komma på om det går att träna bort på annat sätt.

Det finns som sagt alltid en anledning till varför din hund skäller och det behöver inte alltid vara dåligt. Allt skällande ska inte bestraffas utan bara i vissa lägen. I Sverige är det inte heller tillåtet att använda halsband med elchocker trots att det finns vissa sajter där du kan beställa dem online. Se halsbandet som ett komplement till regelbunden träning och ta gärna hjälp av en hundcoach om du känner att det behövs. Då kan du komma till bukt med din hunds skällande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *