Dog Shoes

Hundskor bäst i test 2024 – hitta bästa hundskorna här!

1. Ruffwear Grip2. Susi hundskor3. Trixie Hundskor
Ruffwear Summer Trex BootsSusi hundsockor - 2-packHundskor Walker Active 2-pack
Se priset här! Se priset här! Se priset här!

Hundar klarar av att gå på de flesta underlag, även då det är kallt. Det finns dock hundraser som klarar av kyla mindre bra, framför allt i norra Sverige, och då kan hundskor vara bra att sätta på hundens tassar så att den inte förfryser sina tassar.

Hundskor skyddar även mot vägsalt som annars kan få tassar att torka ut och därmed ge hudsprickor som gör att hunden får ont då den går.

Hundskor bäst i test kan också användas då man är ute i naturen och går på vasst underlag eller då det är blött ute.

Det finns vattentäta hundskor som håller tassarna torra samtidigt som de minskar risken för att hunden ska halka på hala stenar.

En del hundägare drar sig för att sätta på hundskor på sin hund för att slippa kommentarer då många människor tror att hundägare endast klär upp sina hundar av estetiska skäl.

Dock är det inget som man bör tänka på eftersom hundskor endast är till för hundens välbefinnande och endast har ett syfte, att skydda hundens tassar mot att få skador eller utsättas för kyla.

Hundskor är dessutom lämpligt att använda om hunden har fått en skada på en tass så att skadan får läka i lugn och ro utan att hunden får ont när den går.

Att få en hund att vänja sig vid att gå med hundskor tar lite tid eftersom många hundar känner sig obekväma då man försöker klä på dem olika plagg.

Det gäller att ha tålamod och ge hunden lite godis så att den förknippar hundskorna med något gott.

Här finner man en topp tio lista bestående av några av de hundskor som har klarat sig bäst i tester och som vänder sig till alla typer av hundar.

Dessa hundskor är populära hos hundägare men har också fått goda omdömen av köparna.

Vilka hundskor som är bäst i test och som passar den egna hunden bäst beror på vad man har för hund och vad man vill skydda hundens tassar mot.

Det finns hundskor med mjuka inlägg, hundskor som är vattentäta och hundskor som är fodrade för att tåla kyla.

Här nedan kan man hitta de mest populära hundskor som uppnått bäst i tester.

Topp 4 bästa hundskorna 2024

1. Ruffwear Summer Trex Boots

Ruffwear Summer Trex Boots

Denna skomodell är perfekt för hundar som behöver ett bra skydd för sina tassar då de ska vistas i svår terräng med vasst underlag.

Skorna andas vilket gör att det inte blir varmt om tassarna då hundarna använder skorna.

De är också försedda med en hård sula som har en greppsäker profil. Det innebär att dessa hundskor också passar utmärkt att använda då det är halt ute. Skorna finns i svart färg och levereras i 2-pack.

Se priset här!

2. Susi hundsockor – 2-pack

Susi hundsockor - 2-pack

Istället för skor kan man sätta på sin hund vattentäta och halkfria sockor som skyddar hundens tassar mot vassa underlag men också gör att hunden kan gå säkert på halt väglag.

Dessa strumpor är enkla att sätta på och ta av och spänns åt med hjälp av kardborreband.

Kan även användas inomhus om hunden har en skadad tass. Hundstrumporna levereras i 2-pack.

Se priset här!

3. Hundskor Walker Active 2-pack

Hundskor Walker Active 2-pack

Dessa hundskor kan användas på hundar som ofta vistas på vassa underlag som exempelvis mark som består av grus eller småsten.

Skorna skyddar även hunden från att halka på våta klippor eller hala vägar, men också från vägsalt. Skorna levereras i 2-pack och finns i ett stort antal olika storlekar.

Se priset här!

4. Grip Trex – Hundskor

Grip Trex – Hundskor

Grip Trex från företaget Ruffwear har ofta hundskor som är bäst i tester. Dessa kvalitetsskor har en Vibram sula, som även används för kängor till människor, vilket är en flexibel och hållbar sula som tål tuffa tag.

Skorna är också försedda med reflexer och består av ett tyg som andas så att hundens tassar inte blir varma. Kardborrefästet gör att det går snabbt och enkelt att sätta på och ta av hunden skorna.

Se priset här!

Köpguide för hundskor

En av de vanligaste orsakerna till att man sätter på sin hund hundskor är att den har skadat tassen eller klorna.

När hunden har ett bandage runt tassen behöver man skydda bandaget mot väta, slask och annan smuts då man är ute och går med hunden.

I vissa fall kanske man även vill använda hundskor inomhus för att inte hunden ska riva upp bandaget eller såret.

När man använder skor enbart för att hunden har en skadad tass behöver man inte tänka på det estetiska utan då är det bättre att man köper en sko, i rätt storlek så att bandaget får plats, av en billigare modell.

Många köper hundskor till sina hundar så att de kan använda dessa under vintern.

Vissa hundraser är mer känsliga mot kyla och bor man dessutom i norra Sverige där det brukar vara både gott om snö men också mycket kallt kan hundskor som är bäst i test vara en bra investering så att hunden inte förfryser sina tassar.

Det finns ett stort utbud att välja mellan då man ska köpa hundskor till sin hund.

Dels finns det enklare strumpor med en sula dels även fodrade hundskor, hundskor som är vattentäta och hundskor med tjockare sulor.

Vilka hundskor man ska välja beror till stor del på orsaken till att man ska sätta på sin hund hundskor.

Om hunden ska skyddas mot kyla är fodrade hundskor att föredra. Ska den skyddas mot väta, slask och salt kan man istället välja vattentäta hundskor.

Om hunden ska promenera på underlag som har ett vasst underlag eller där det kan finnas glassplitter kan man välja hundskor med en tjock sula.

Det finns ett stort antal hundskor som är bäst i test för olika typer av ändamål.

Hundskor finns också i ett stort antal utföranden och prisklasser. Man kan även hitta moderiktiga hundskor till sin hund, om man nu anser att hunden ska använda trendiga hundskor.

De flesta hundägarna sätter dock inte på sina hundar hundskor av estetiska skäl utan oftast finns det en välgrundad orsak till att man sätter på sin hund hundskor.

Välja rätt storlek på hundens skor

När man ska köpa hundskor till sin hund är det viktigt att man väljer rätt storlek så att hunden inte får problem när den ska gå med sina skor.

Små hundskor kan göra att skorna skaver eller att hunden känner obehag medan hundskor som är för stora lättare glider av men också kan skava om hunden har ett sår på tassen.

Precis som det finns flera storlekar på hundar finns det också flera olika storlekar att välja mellan när man ska köpa hundskor.

Nedan följer en tabell över vilka storlekar som finns tillgängliga för hundar och vilka hundraser som dessa bäst passar för.

Storleken mäts antingen i siffror, vanligtvis från 1 till 10, eller med beteckningar som börjar med XS upp till XL. XS, Extra Small, är den minsta storleken och den används för små hundar på upp till 2 kilo, medan XL, Extra Large, är den största storleken som används för stora hundar på över 70 kilo.

1. Storlek 1 och 2, XS

Dessa hundskor är lämpliga för mindre hundar eller små hundar som väger mellan 1-5 kilo. Dessa passar hundraser som bland annat chihuahua, tax och malteser.

2. Storlek 3 och 4, S

Denna hundstorlek passar för små hundar som väger mellan 5 till 13 kilo. Hundskor med denna storlek passar hundraser som bland annat fransk bulldogg, taxar, pudel, mops och terriers.

3. Storlek 5 och 6, M

Hundskor med denna skostorlek passar för hundraser som exempelvis dvärgschnauzer, pekines och andra mindre till medelstora hundar som väger mellan 10-15 kilo.

4. Storlek 7 och 8, M och L

Denna skostorlek passar för hundar med grova tassar eller för hundar som väger mellan 15-20 kilo som exempelvis bulldogg, collie eller jämthund.

5. Storlek 9 och 10, L och XL

Dessa hundskor är för stora hundar som väger från 50 kilo och uppåt. För hundar som väger mer än 70 kilo ska man välja storlek XL.

Dessa hundskor passar hundraser som bland annat schäfer, golden retriever och labradorer.

När man ska mäta sin hunds skostorlek ska man mäta tassens längd. Det är det mått som anges i butikerna.

Tänk på att om hunden har bandage behöver man vanligtvis köpa en storlek större så att bandaget får plats i hundskorna.

Vanliga frågor kring hundskor

När man ska köpa hundskor som är bäst i tester finns det vanligtvis flera frågor som ploppar upp.

Bland annat hur man ska välja rätt storlek på hundskorna, vilken typ av hundskor som man ska köpa och mycket annat. Nedan kan man finna svar på de vanligaste frågorna kring hundskor.

1. Varför ska man sätta på hunden hundskor?

Det kan finnas flera skäl till varför man bör sätta på sin hund hundskor. Normalt trivs förstås hunden bäst utan hundskor och har trampdynor som vanligtvis klarar av de flesta underlag.

Dock är vissa hundraser mer känsliga än andra hundraser när det gäller kyla.

Om man har en hund som är känslig för kyla är hundskor ett bra alternativ som man kan använda sig av så att hundens tassar inte blir kalla.

Det finns fodrade hundskor att köpa som passar bra för hundar som bor i norra Sverige, där det oftast är mer kallt än i övriga Sverige.

Dessutom skyddar hundskor mot vägsalt som annars kan torka ut tassarna så att det uppstår hudsprickor.

Om hunden har skadat en tass är det också praktiskt att sätta på hunden hundskor så att hunden inte får ont eller så att bandaget inte blir blött och smutsigt, vilket kan leda till infektioner i såret.

Dessutom gör hundskor att hunden själv inte kan komma åt och ta bort bandaget eller slicka i såret.

2. Vilken typ av hundskor ska Mman välja?

Vilken typ eller modell av hundskor som är bäst i test som man kan köpa till sin hund beror på anledningen till varför man ska sätta på hunden skor.

Om hunden har en skadad tass som behöver skyddas från hunden själv kan man använda sig av en luftig hundstrumpa inomhus.

När man ska välja hundskor för utomhusbruk, så att hunden kan ta promenader utan att det kommer vatten, slask eller smuts i såret, kan man välja hundskor som är vattentäta och som har en mjuk sula.

Hundskor som ska skydda hunden mot kyla bör vara både fodrade och även vattentäta samt ha en sula som gör att hunden inte halkar i snön.

Då skyddar man hundens tassar även mot slask och salt som finns på vägarna.

Om man istället ska använda hundskor under sommaren för att skydda hundens tassar mot vassa underlag, som exempelvis då man går bland vassa stenar eller kvistar i skogen, bör man välja luftiga hundskor som har en rejäl sula.

3. Kan man använda hundskor inomhus?

Man bör inte använda hundskor inomhus då hunden trivs bäst utan hundskor.

Dock kan man använda hundskor om hunden har ett sår på en tass så att hunden inte sliter bort bandage eller slickar/biter på såret så att det läker sämre.

Tänk på att om hunden ska använda hundskor som är bäst i tester inomhus bör det vara hundskor som har en sula som gör att hundens tassar inte glider på golvet.

4. Hur vet man vilken storlek hundens tassar har?

Hundar har olika storlekar på sina tassar samtidigt som små hundar kan ha större tassar medan större hundar kan ha mindre tassar, jämfört med hundens kroppsvolym.

I tabellen ovan kan man se vilka storlekar som lämpar sig bäst beroende på hundras.

Ofta bedöms hundens storlek på tassen utifrån hur stor hund man har. En hund som väger 30 kilo bör ha en storlek som motsvarar Large eller storlek 9.

De flesta butiker som säljer hundskor anger hundskornas innermått på längden.

Därför bör man även mäta sin hunds tassar på längden så att skorna man köper inte är för stora eller för små.

5. Hur tränar man hunden att använda hundskor?

Som tidigare nämnts trivs hundar bäst utan hundskor och därför kan det vara lite arbete med att få hunden att vänja sig vid att bära skor.

Oftast försöker hundarna att bli av med skorna genom att bita och dra i dem.

Därför bör man inte sätta på hunden skorna förrän det är dags att ta en promenad så att hunden direkt blir aktiverad.

Man kan också belöna hunden varje gång som den använder skorna vilket får hunden att lära sig att om den bär skor så kommer den att få en belöning för detta.

Det är viktigt att man inte låter hunden leka med skorna utan att skorna endast används då de ska sättas på hundens tassar.

Det är viktigt att tala om för hunden att det inte är okej att bita på skorna, då den förr eller senare kommer att lyckas ta av sig skorna.

6. Kan hundskor skada hundens tassar?

Nej, normalt kommer inte hundskor att skada hundens tassar. Men precis som för människor trivs ingen att gå med för små skor då de skaver och gör att man kanske får gå annorlunda för att det inte ska uppstå obehag eller för att lindra det.

På sikt kan för små skor också leda till skoskav, vilket kan vara smärtsamt då hunden går med skorna på.

Man bör därför se till att man köper hundskor som är bäst i test i rätt storlek så att de varken är för små, så de skaver, eller för stora, så att de glider av.

7. Är det säkert att köpa hundskor på nätet?

Absolut. När man handlar hundskor som är bäst i tester på nätet handlar man genom en krypterad anslutning vilket gör att ingen utomstående kan se vad man handlar, vem man är eller hur man betalar.

De hundskor som man finner på denna sida kommer från etablerade e-butiker som har många omdömen som lämnas av kunder.

Därför kan man tryggt handla hundskor från de företag som vi rekommenderar.

8. Vad gör man om hundskorna man har beställt är för små?

Om man har beställt hundskor som visar sig vara för små har man alltid rätt att ångra köpet.

Man kontaktar då e-butiken för att få ett returnummer och skickar sedan tillbaka hundskorna oanvända i originalförpackningen.

Därefter får man tillbaka pengarna för sitt köp och kan därefter köpa nya hundskor i rätt utförande eller med i rätt storlek.

Summering

Att köpa hundskor som är bäst i tester är enkelt idag då man kan sitta bekvämt hemma i soffan då man gör sitt val av hundskor.

Samtidigt hittar man också all information man behöver om de hundskor som man vill köpa och även omdömen från andra hundägare som har köpt samma hundskor.

Efter att man har hittat de skor man vill ha gör man betalningen direkt med sitt bankkort eller så kan man välja att få en faktura på sitt inköp.

Skorna kommer sedan hemlevererade redan inom 1-2 vardagar. Självklart har man alltid tid på sig att ångra sitt köp om man inte är nöjd och få pengar tillbaka.

Det finns en stor mängd olika modeller att välja mellan då man ska köpa hundskor och vilken modell som passar ens hund bäst beror av vilken anledning som man vill att hunden ska bära skor.

Om hunden har en skadad tass kanske man istället för skor väljer att köpa en hundstrumpa som hunden kan använda inomhus så att den inte kan slicka på såret eller bita på bandaget.

Hundar trivs allra bäst utan skor och oftast klarar hundar av både kyla och hårda underlag utan problem.

Man bör därför inte sätta på hunden hundskor som är bäst i tester om det inte finns en anledning till att hunden bör bära skor.

Det kan exempelvis vara att hunden fryser om tassarna på vintern, förhindra att vatten och smuts kommer in i sår på tassarna eller att hunden ska vandra i terräng med vasst underlag.

Man kan också finna hundskor med glidsäker sula som hunden kan använda så att den inte halkar på vintern eller på våta stenar och klippor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *