Kattlucka bäst i test 2024 – hitta den bästa kattluckan här

1. SureFlap Kattdörr2. Trixie Kattdörr 3. Staywell Lucka
SureFlap Kattdörr Med Microchip Id VitTrixie Kattdörr 4-Vägs Med TunnelStaywell Lucka 400 Magnet
Se priset här! Se priset här! Se priset här!

Här presenterar vi kattlucka bäst i test 2024. När du ska välja den bästa kattluckan för dig och din katt finns det en hel del saker du behöver ha koll på.

Du måste till exempel veta vilken typ av dörr du ska montera den bästa kattluckan i.

Om du har en glasdörr kan du behöva köpa in en extra adapter, har du en extra tjock dörr kan du behöva förlängningstunnlar och när det gäller luckor med avläsare för mikrochip kan du också behöva tänka på att metalldörrar eller säkerhetsdörrar kan störa ut läsarna om luckan inte monteras korrekt.

När du monterat den bästa kattluckan måste du också vara beredd på att lägga ner extra tid på att lära katten att använda luckan, både från insidan och från utsidan.

Se också till att luckan inte kan låsa sig så att katten inte kan komma in oavsiktligt.

Oavsett om du har en villa, lägenhet med uteplats, eller en sommarstuga kan du ha stor nytta av en kattlucka för att slippa gå och öppna och stänga dörren åt din katt i tid och otid.

Även om du bara har ett uterum eller en inhägnad uteplats som du vill att katten ska kunna gå ut på kan en kattlucka bäst i test vara vettigt att ha.

Då kan katten gå ut på natten eller när du inte är hemma om du vill det. Kattluckor finns i flera olika modeller och prisklasser, men du gör trots allt en investering i inköpet och att montera luckan kommer att innebära ett ingrepp i dörren eller väggen. Att ha koll på vad du gör och vilken lucka du väljer är alltså viktigt.

När det gäller att köpa kattlucka bäst i test gäller det att du gör det bästa valet för dig och din katt.

När du väl har monterat in en lucka kan det vara svårt att byta till en annan om de inte har samma mått.

Ska du byta till en större lucka är det i regel inte svårt att lösa, men om du inte vill ha kattluckan längre eller om du måste köpa en mindre variant blir det svårt att sätta igen hålet.

I vårt test för att hitta kattlucka bäst i test har vi tagit med flera olika aspekter så som luckans storlek, hur pass enkel den är att montera samt hur luckan fungerar och vilka funktioner den har.

Det är sådant som kan vara väldigt relevant för dig som kattägare att ha koll på inför ditt köp.

Om du har en mer speciell dörrtyp eller kanske rent av en vägg du vill montera luckan i kan det finnas än mer saker att tänka på.

Vi har tagit med åtta av de populäraste modellerna på marknaden just nu och dessutom besvarar vi flera vanliga frågor. Här får du alltså reda på allt du behöver veta om kattluckor.

Topp 7 bästa kattlucka 2024

1. SureFlap Kattdörr Med Microchip Id Vit

SureFlap Kattdörr Med Microchip Id Vit

När man ska utse en kattlucka chip bäst i test inser man snabbt att det finns väldigt många alternativ att välja mellan.

SureFlap kattdörr med microchip id vit är ett bra alternativ om du inte vill att hela kvarterets katter ska komma in i ditt hus.

Den här luckan känner nämligen av vilket mikrochip katten har och det är bara den katten som släpps in.

Mikrochipet är det chip katten får när den ID-märks hos veterinären. Om din katt inte är märkt kan du i stället köpa till brickor med chip som kan fästas i kattens halsband.

De kopplas sedan mot luckan. Det är bara den eller de katter som registrerats mot luckan som släpps in och att just programmera luckan är väldigt enkelt.

Luckan drivs av batterier och en uppsättning sådana håller i upp till ett halvår.

Det sparar en hel del pengar, och dessutom slipper du krångla med att dra sladdar till dörren.

Om batterierna är på väg att ta slut kommer en varningslampa att börja lysa på luckan.

Det medför att du kan byta batterierna och du behöver inte oroa dig för att katten ska låsas ute.

När det gäller luckans installation medföljer både mallar och instruktioner så att du enkelt kan montera den på plats i dörren.

Om du har en dörr i metall eller glas behöver du köpa till en monteringsadapter som gör att luckan sitter säkert, och som tar bort eventuella vassa kanter.

Det finns också förlängningsadapter att köpa till som kan behövas om du har en tjockare dörr.

När den här luckan är monterad kan den ha fyra olika lägen, antingen öppen, helt låst, öppen inåt eller öppen utåt.

Luckan finns också i en modell som kan ställas in på olika sätt för olika chip om du till exempel har en katt som får gå in men inte ut, och en annan katt som får gå åt båda hållen. Nackdelen med luckan är att den har ett relativt högt pris.

Se priset här!

2. Trixie Kattdörr 4-Vägs Med Tunnel

Trixie Kattdörr 4-Vägs Med Tunnel

Det här är en lite billigare kattlucka bäst i test som gott och väl fyller sin funktion.

Luckan har fyra olika lägen och kan antingen vara öppen åt båda håll, helt låst eller öppen för in- eller utpassering.

Luckan är också relativ stor, 24 x 28 cm och det gör att den passar bra även för lite större katter.

Om du har en mindre hund kan den också lära sig att använda luckan. Du kan som djurägare själv ställa in hur och när du vill att dina djur ska kunna ta sig ut genom att helt enkelt låsa luckan.

Det kan till exempel vara bra om du vill att katten eller hunden ska ta sig in framåt kvällen, men att den sedan inte ska kunna gå ut genom luckan igen.

Att just ändra hur luckan är inställd är också väldigt enkelt. Du snurrar bara på en ratt för att välja läge.

Att montera luckan är enkelt och såväl instruktion som mall medföljer. Luckan passar i dörrar som är mellan 20-25 mm breda men den kan också förlängas genom att använda fler tunnlar.

Luckans design är enkel, och den fyller sin funktion. Den är vit och själva luckan är transparant.

Det gör att den relativt lätt smälter in i de flesta dörrar. Väder och vind är inget som sliter på luckan i första taget och magneten samt tätningen runt omkring luckan gör både att den håller sig stängd trots kraftigare blåst, och samtidigt stänger den sig tyst när katten har passerat.

Kattluckan har ett lågt pris och den går att måla om man så önskar, så länge färgen fäster på plast.

En nackdel med luckan är att den kan kännas plastig och den kan också kännas lite trög att öppna om den inte monteras helt rätt.

Det här är dock den bästa kattluckan om man inte vill lägga ut så mycket pengar.

Se priset här!

3. Staywell Lucka 400 Magnet

Staywell Lucka 400 Magnet

Med en luckstorlek på 17 x 16 cm gör den här kattlucka bäst i test sig lämplig för katter på upp till sju kilo.

Större katter kan få svårt att ta sig igenom luckan. Det finns fyra olika låsmöjligheter att välja mellan och det gör att luckan antingen kan vara öppen, helt låst eller endast öppen för in- alternativt utpassage.

Det här är en smart och säker lucka som ser till att inte några obehöriga tar sig in i huset.

Det krävs nämligen en speciell magnetnyckel för att luckan ska kunna öppnas.

Den medföljer som en liten bricka som fästs i kattens halsband. Sedan räcker det med att katten går i närheten av luckan för att den ska kunna öppnas.

Luckan stänger sig fort för att det inte ska dra genom den och dessutom är stängningen tyst.

Du riskerar alltså inte att störas av luckan. Tack vare magnetlåset behöver du inte heller oroa dig för att luckan ska blåsa upp om vinden är kraftig ute.

Monteringen är enkel att utföra och ett stort plus är att luckan både kan monteras i trädörrar, tegelväggar, dörrar av enkel- och isolerglas, PVC dörrar och i olika fönster.

Du kan dock behöva en adapter eller tunnel för att montera luckan i tjockare dörrar eller i glaspartier.

En nackdel med den här luckan är att den i vissa lägen kan uppfattas som lite svåröppnad och det kan göra en mindre katt osäker.

Det är dock lätt att justera luckan mellan de olika lägena och kattluckan är inte heller så dyr.

En annan nackdel med magneten är att den kan påverka personer som har pacemaker på grund av magnetens styrka.

Se priset här!

4. Kattlucka Sureflap Microchip Vit Dualscan

Kattlucka Sureflap Microchip Vit Dualscan

Det här är en lite unik kattlucka bäst i test. Den är nämligen försedd med dubbla chipläsare.

De flesta kattluckor har bara en chipläsare på utsidan, vilket betyder att alla djur kan ta sig ut, men det är bara katten med chip som kan ta sig in genom luckan igen.

Med den här luckan kan chip läsas av både på utsidan och insidan av dörren.

Det här betyder att bara katter med chip kan ta sig ut och in. Om du har flera katter kan du också programmera luckan så att bara katter med ett visst chip kan gå ut eller in.

Om en av katterna behöver hålla sig inne kan det här vara en bra lösning. Tack vare chipläsaren på utsidan är det också högst otroligt att vilda djur tar sig in genom luckan om inte katten bär in dem.

Luckan kan manuellt låsas på fyra olika sätt, antingen kan katten gå ut och in som den vill, endast hållas inne, eller låsas för bara ingång eller bara för utpassering.

Om katten ska till veterinären på morgonen men inte har kommit in till natten kan det vara klokt att kattluckan bara tillåter att katten går in, men inte ut.

Misstänker man att katten till exempel tappat sitt halsband med chippet i, om batteriet i luckan är slut eller om man helt enkelt inte vill ha chipfunktionen går det också att använda luckan utan den som en helt vanlig kattlucka.

Luckan håller sig stängd med hjälp av magneter för att minska drag genom luckan och efter att katten har passerat stänger den sig snabbt.

Luckan drivs av fyra AA-batterier och de håller i ungefär ett halvår vid normal användning av luckan.

Har man fler katter som ofta går ut eller in kan man behöva byta batterierna oftare.

Luckan kan läsa av de flesta europeiska mikrochip som används för ID-märkning av katter.

Nummer med 9-15 siffror kan läsas av och programmeras in i luckans minne.

De nummer som läggs in sparas också om luckan skulle bli utan batteri. Det gör att luckan inte behöver programmeras om vid ett batteribyte. Upp till 32 olika chipnummer kan läggas in vid behov.

Kattluckan kan monteras i nästan alla dörrar så länge du har rätt verktyg. Du behöver dock se över hur tjock din dörr är eftersom att du kan behöva en förlängningstunnel om djupet är mer än sex cm.

Har du en dörr av metall, eller en så kallas säkerhetsdörr med någon form av metallfolie i kan du behöva använda en adapter och utöka avståndet mellan dörrens metall och luckans chipläsare för att läsaren inte ska störas ut.

Se priset här!

5. Kattdörr För Glasdörr 4-Vägs Grå

Kattdörr För Glasdörr 4-Vägs Grå

Det här är en grå, vädertålig plastlucka som passar bra för montering i glasdörrar.

Själva luckan är helt transparant och det gör att katten kan se vad som händer utanför.

På luckan finns också TPR-gummi som tätar när luckan är stängd. Dessutom finns ett magnetlås som gör att luckan inte kan blåsa upp, men samtidigt är den inte för tung för katten att öppna.

Tack vare mjukstängningen slår inte luckan igen på katten och risken minskar också att man störs av kattluckan då den är mycket tyst.

Tack vare en liten ratt på insidan av luckans ram kan man enkelt välja hur man vill att luckan ska fungera.

Genom att vrida ratten till de olika lägena kan du välja om katten bara ska kunna gå in, bara gå ut, om luckan ska vara helt låst eller om den ska vara öppen i båda riktningarna.

Luckan passar att montera i enkelglasade dörrar med ett installationsdjup på 5-18 mm.

Om dörren är tjockare än 18 mm behöver du köpa en annan kattlucka. Tänk också på att inte lämna några vassa kanter inne i luckan som katten kan skada sig på när den går ut eller in.

Alla nödvändiga tillbehör som instruktioner och mall följer med kattluckan. Verktyg och eventuellt silikon för att täta extra runt luckan behöver du dock ha själv. Har du en glasdörr är en kattlucka bäst i test just för glasdörrar bra att välja.

Se priset här!

6. Cat Mate 221 Large Katt- Och Hundlucka

Cat Mate 221 Large Katt- Och Hundlucka

En lite större katt kan ha stor glädje av den här kattluckan.

Oavsett om katten är av en större ras, har mycket päls, ogillar trånga passager eller om den helt enkelt väger lite för mycket är det här ett bra val.

Luckan är faktiskt så stor att även mindre hundar kan passera igenom den utan några större problem.

Det kan vara smidigt om du har en inhägnad tomt eller gård där djuren kan vara utan att du behöver hålla full uppsikt över dem.

En sak som är relativt unikt för luckan är att den har dubbla lås. Det är alltså mindre risk att ett desperat djur kan ta sig in eller ut genom luckan när den väl är låst.

Luckan har det klassiska fyrvägslåset. Det betyder att den antingen kan vara öppen åt alla håll så att djuret kan gå ut och in fritt, helt stängd eller öppen för inåtpassage eller utpassage.

Du kan alltså själv bestämma när djuret ska få gå ut, och när det ska komma in.

Luckan håller också helt tätt tack vare stängningen med magnet och de täta borsten som sitter runt luckans kant.

Själva luckan tillåter att ett djur med en skulderhöjd på hela 36 cm passerar igenom den, och luckan stängs helt tyst.

Måtten på själva ingången är 18 x 19,7 cm och det innebär att även de större katterna kan ta sig in eller ut utan problem.

Luckans ram finns i vitt eller brunt och själva luckan är transparant så att katten kan se igenom den.

Tack vare att luckan är så lätt lär sig katten snabbt att putta upp den. Magnetlåset ger inget nämnvärt motstånd trots att det klarar att hålla luckan stängd även vid kraftigare blåst.

Monteringen är enkel och du får med alla tillbehör, monteringsinstruktion samt en mall för att det ska bli så lätt som möjligt att montera luckan.

Den här kattluckan kan monteras i alla dörrar oavsett material. Dörren får dock maximalt vara fem centimeter tjock.

En nackdel med den här luckan är att den inte kräver att katten har någon magnet eller något mikrochip på sig för att luckan ska öppnas.

Det betyder att hushållets alla djur kan gå ut, och även grannens katt kan komma in om den lär sig att använda en kattlucka.

Det finns även en liten risk för att vilda djur kan komma in genom luckan även om den risken inte är så stor.

Se priset här!

7. Petsafe® Extreme Weather Husdjurslucka

Petsafe® Extreme Weather Husdjurslucka

Med en vanlig kattlucka kan man ibland uppleva att luckan blåser upp vid riktig storm, det kan dra kallt under en riktigt kall vinter och vid skyfall kan vatten komma in.

Det beror helt enkelt på att en vanlig kattlucka i princip bara består av en plastbit som sitter fast i en ram.

Förvisso är plasten kraftig och den kan tätas med list men ibland hjälper det inte.

Bor man på en plats där klimatet kan bli extremt, men man trots allt vill ge sin katt lite extra frihet att komma och gå som den vill kan Petsafe® Extreme Weather husdjurslucka vara ett bra val.

Den här luckan finns i två olika ingångsstorlekar. Den mindre luckan passar för små katter och hundar på upp till sju kilo.

Den har en ingång som är 13 x 20 cm stor. Den större luckan passar för verkligen stora katter och även för hundar upp till 45 kilo. Den har en ingång på 26 x 41 cm.

Luckan klarar verkligt extremt väder tack vare den extra tjocka luckan. Såväl extrem kyla, som vind och hetta isoleras.

Mittenluckan har en isolerande funktion och med dubbelmagnetiska plattor på insidan och utsidan får den ett värmeöverföringskoefficientvärde på 0,21 när luckan är stängd.

Den isolerande mittenluckan är hård och stabil medan den inre och yttre luckan är flexibla.

Luckan kan monteras i dörrar med en tjocklek på mellan 4,1-5,7 cm. Lämplig att montera är den i trädörrar, plastdörrar och metalldörrar.

Det går också att montera den i en tegelvägg. Montering i glasdörrar rekommenderas dock inte.

Luckan är enkelt att montera och såväl skruvar som tillbehör, mall och monteringsanvisning medföljer.

Hela luckan är tillverkad i plastmaterial och luckans ram kan dessutom enkelt målas i en färg som passar den aktuella dörren där den ska monteras. Originalfärgen är grå och vit och passar också bra in i de flesta miljöer.

Petsafe® Extreme Weather kattlucka bäst i test kan endast låsas i två olika lägen och det är helt öppen, eller helt stängt.

Du får tre års garanti på luckan och dessutom medföljer en extra lucka som klickas fast på dörrens insida, över luckan för att uppnå än mer isolering om luckan inte ska användas under en längre tid eller om det väntas extremare väder. Luckan kan också sättas dit för att man ska vara extra säker på att djuret inte ska kunna bryta sig ut genom luckan.

Den extra luckan är precis lika enkel att ta bort igen när det sedan är dags att ta kattluckan i bruk.

Se priset här!

Köpguide för kattlucka

Det finns en hel del saker att tänka på när det är dags att köpa en kattlucka bäst i test.

För det första bör du fundera över på vilket eller vilka djur som ska komma och gå genom luckan.

Har du flera katter, eller kanske andra djur som kan smita in eller ut genom luckan kan en variant som läser av mikrochip och endast öppnar sig för det aktuella djuret vara bra.

På så sätt kan inte de andra djuren ta sig ut och inte heller grannens katter kan ta sig in genom luckan. Kontrollera också om luckan kan låsas i olika positioner och hur låsningen i så fall fungerar.

Tänk också över hur stor och tjock dörren är där luckan ska monteras. På en liten dörr kan det se konstigt ut med en stor lucka och i en väldigt bred dörr kanske det inte går att montera alla varianter.

Det är också en fördel om dörren är lite skyddad så att katten enkelt kan ta sig in där utan att riskera att anfallas av andra djur.

Hur stor lucka man behöver kan också undersökas. En större katt behöver en större lucka än en liten och smäcker sådan.

När det gäller luckans placering i en dörr kan det också vara bra att fundera på hur pass mycket koll man vill ha på katten.

Vill man se varje gång den går ut eller kommer in? Riskerar man att störas av att luckan slår till när katten passerar igenom den?

Vissa luckor kan också släppa igenom lite av de ljud som förekommer utanför dörren och om man är lättväckt kanske det inte är så bra att placera kattluckan i sovrummet i så fall.

De allra flesta kattluckor är tysta av sig men det skadar inte att prova luckan innan köpet för att se hur mycket den egentligen låter.

När du tittar på luckans ljudisolering kan du också se över hur välisolerad den är mot väta, drag och kyla.

När det gäller luckans konstruktion kan den vara tillverkad i flera olika material.

Det finns luckor i gummi, plexiglas, akryl och plast. Att finna en variant som passar din dörr eller ditt hus brukar alltså inte vara några problem.

Om luckan är gjord i plast brukar det inte heller vara svårt att måla den i en passande färg som gör att den smälter in lite bättre.

Se dock över så att katten inte kan skada sig på luckan. Vid monteringen måste du se till att det inte sticker ut vassa flisor, spikar eller skruvar som katten kan göra sig illa på.

Luckan måste också vara lätt nog för katten att öppna och om katten har halsband på sig måste man vara extra noga med att den inte kan fastna med det i luckan.

En annan bra sak att ha koll på är att det kan ta ett tag för katten att lära sig att gå in och ut genom luckan.

Många katter lär sig snabbt att gå ut, men att komma in kan vara lite värre. Då är det viktigt att man tar sig tid att faktiskt lära katten.

Det brukar gå bra om man har lite godis som katten gillar. De flesta katter lär sig hur luckan fungerar på bara några timmar.

Ett annat tips är att helt enkelt ställa upp luckan helt med hjälp av en liten pinne.

På så sätt kan katten lära sig att gå genom luckans ram först utan att träffas av själva luckan.

Vanliga frågor kring kattluckor

Här får du svar på flera av de frågor som ofta ställs när man ska köpa en kattlucka.

Det finns en hel del saker att tänka på och har du aldrig haft en lucka i dörren till din katt innan kan du behöva välja mellan flera olika modeller och läsa på en del för att allt ska bli rätt.

1. Hur installeras en kattlucka?

Hur kattluckan installeras kan variera något. Om du har en glasdörr är tillvägagångssättet inte likadant som om du har en trädörr.

Är det en säkerhetsdörr kan det vara än lite svårare att få luckan på plats. Är det tal om en vanlig enkel trädörr behöver du ett multiverktyg eller en sticksåg.

Med verktyget sågar du sedan upp ett lagom stort hål i dörren. Det medföljer instruktioner för varje lucka och dessutom ingår en mall i paketet.

Gör du bara som det står är det egentligen inte så svårt. Du kan också behöva en borr samt lite silikon för att täta runt om luckan.

Är det tal om en glasdörr kan du behöva lite tålamod och tid för att allt ska bli bra.

De flesta kattluckor för glasdörrar är anpassade för enkla glasrutor. Du behöver ha en glasskärare till hands för att kunna skära ut rätt i glaset.

Dessutom bör du ha något som kan täcka för de vassa kanterna som lätt blir på glaset.

Om du ska montera luckan i ett fönster går du tillväga på samma sätt som när det gäller en glasdörr.

Ofta kan man montera kattluckan när dörren sitter kvar på sina gångjärn. Ibland kan det dock underlätta att haka av den.

Ska luckan monteras i en vägg bör du se till att det inte är en bärande vägg. Det kan också vara bra att fästa luckan i en regel om den ska sitta i en trävägg.

Se också till att märka upp luckan på både insida och utsida så att man inte riskerar att ställa möbler eller annat framför den.

2. Drar det genom kattluckan?

Om kattluckan är korrekt monterad och anpassad för dörren ska det inte dra speciellt mycket från den.

När luckan är stängd ska det i princip inte dra alls. När katten passerar in och ut kommer det inte heller att dra lika mycket om om dörren ska öppnas i tid och otid.

Att det ska bli kallare inne på grund av kattluckan är alltså inget man behöver oroa sig för.

Det finns också extra isolerade kattluckor man kan välja om man bor i en extra kall eller blåsig omgivning. De isolerar också mot värme.

3. Blir kattluckan vattentät?

Ja, en modern kattlucka är vattentät. Några droppar vatten kan följa med katten in vid passering men är luckan stängd ska den vara helt tät.

I låst läge ska den också vara tät. Undantaget kan vara om luckan täcks av snö som sedan smälter eller om det blir skyfall så att vattnet stiger över luckan.

Då kan ett visst läckage uppstå. Ramen som håller luckan brukar hålla tätt men om man vill kan man också täta den extra med silikon men då blir det såklart också svårare att ta bort luckan om man skulle vilja byta ut den.

4. Är det säker med en kattlucka?

Ja, det är överlag säkert att ha en kattlucka. En människa kan inte komma igenom luckan och om den monteras i dörrens nerkant kan man inte heller sticka in en hand genom luckan för att öppna upp dörren eller för att låsa upp den.

Det är också svårt att få in en ståltråd genom luckan för att genom den låsa upp dörren.

Det är inte heller speciellt troligt att möss eller andra skadedjur tar sig in genom luckan, även om det såklart kan förekomma.

Med en lucka som enbart öppnar sig för en viss katt minskas dock risken markant.

5. Kan luckan låsas?

Ja, de allra flesta kattluckor kan låsas. Hur det går till varierar. En del låses genom att man trycker på en liten knapp.

På andra luckor får man fysiskt skjuta till ett reglage och på vissa modeller träs en skiva i ett spår på luckans insida.

Det är dock som så att en kattlucka inte kan garanteras att hålla en katt inne om den väldigt gärna vill ut.

Om katten absolut inte får gå ut kan det vara klokt att sätta något framför luckan som katten inte kan flytta på.

En lucka som man skjuter i en skiva i ett spår på brukar dock vara lite mer hållbara än en lucka där man bara trycker på en knapp eller spärr.

Många luckor kan dessutom låsas i helt öppet läge för att katten ska lära sig att gå in och ut, sedan kan själva luckan fällas ner och tillåta katten att gå ut och in.

Luckan kan också tillåta katten att bara gå in, eller att bara gå ut. Det finns också luckor som med hjälp av en sensor eller timer automatiskt låser sig efter mörkrets inbrott när katten kommit in.

6. Finns luckor i olika orlekar?

Kattluckor finns i flera olika modeller för att man ska kunna hitta en variant som passar perfekt.

Luckorna har för det första olika bredder för att de ska kunna användas i både smala och tjocka dörrar.

Många av dem har också förlängningstunnlar om man har en betydligt bredare dörr. Själva luckan kan också variera i storlek.

Många luckor är för små för att passa en stor katt. Det kan antingen vara så att katten inte tycker om att använda luckan eller så kommer den helt enkelt inte igenom den.

Katten vill inte gärna att morrhåren och de känsliga håren över ögonen ska nudda kanterna av luckan vid passage. Att välja en lite större lucka kan alltså vara bra.

7. När behöver man en kattlucka?

Om du bor lägligt, långt bort från kraftigt trafikerade vägar kanske du vill att din katt ska kunna gå ut och in som den själv vill.

Då kan en kattlucka vara bra. På så sätt får katten mer frihet. Du slipper också springa och öppna samt stänga dörren för katten.

En kattlucka kan också vara bra att ha om du vill att katten ska kunna gå ut på den kattsäkrade balkongen när du inte är hemma, eller om du har ett rum där bara katterna ska komma in för att kunna gå undan från andra djur i hushållet.

Summering

Att bara gå in i en djuraffär och be om en kattlucka bäst i test är inte helt enkelt.

Den bästa kattluckan för just dig kanske inte alls är samma kattlucka som är bäst för någon annan.

Här tar vi upp några av de kattluckor som är bäst i test just nu och vi ger dig mer info om dem så att du kan välja den bästa kattluckan just för dig.

Om du har en större katt kanske den bästa kattluckan är av en lite större modell, bor du i ett väldigt varm eller kallt klimat är en extra isolerande lucka kanske det som blir bäst i test.

Här har vi tagit upp flera olika sorters luckor så att du kan finna en som passar din katt, dörr och livsstil helt perfekt.

Kanske behöver du en lucka som kan programmeras in för att bara öppnas för en katt, eller vill du ha möjlighet att stänga grannens katter ute?

Då är en lucka som endast öppnar sig med magnetisk nyckel eller genom avläsning av mikrochip ett bra alternativ.

Här får du dessutom svar på flera av de vanligast ställda frågorna som brukar uppkomma när det gäller kattluckor. Läs på lite extra för att få tag i den bästa kattluckan för dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *