Dog Shampoo

Hundschampo bäst i test 2024 – hitta det bästa hundschampot här!

1. Allergenius2. PCL3. Espree
Allergenius Special Shampoo HundPcl LavendelschampoEspree Vanilla Silk Shampoo
Se priset här! Se priset här! Se priset här!

Vilket hundschampo är bäst i test 2024? I vårt test tar du del av fyra produkter från Allergenius, PCL, Espree och Animology.

Våra fyrbenta vänner älskar att vara aktiva och upptäcka världen. Här ska det nosas på det absolut mesta och att rulla sig i lera är mer än underhållande. För oss människor kan detta upplevas ganska jobbigt, men för hunden är det ett sätt att ha kul. En glad hund är en lycklig hund, vilket resulterar i en lycklig ägare… och ett smutsigt hem.

Även om hunden har väldigt kul är smutsen att faktum och efter ett tag kan hunden börja lukta. När hunden har blivit allt för smutsig är det dags att bada. Till skillnad från oss människor behöver hunden inte bada eller duscha lika ofta, men det är rekommenderat att du tvättar din hund med jämna mellanrum.

Om hunden är synligt smutsig eller luktar ordentligt behöver du naturligtvis se till att hunden blir ren. Med ett riktigt bra hundschampo kan du vårda din hunds päls och hud, samtidigt som du får en friskare och trevligare hund.

Att välja ett riktigt bra hundschampo är inte så enkelt som man kanske hade hoppats på. Marknaden svämmar över med produkter att välja mellan och som alltid är det svårare, ju mer alternativ som finns.

När du ska välja schampo finns det att flertal saker som du bör ha i åtanke. I vår bäst i test köpguide hittar du information och råd för dig som ska köpa ett schampo, men du hittar också en stor sektion med frågor och svar.

En bäst i test är nämligen inte komplett om inte en frågor och svar och en köpguide finns tillgänglig. Du är trots allt här för att hitta det bästa schampot för din hund och för era behov.

De schampon som vi har valt till vår bäst i test är alla högkvalitativa produkter från olika tillverkare. Eftersom det finns många olika typer av hundar därute, som alla har sina egna behov, har vi även valt att lista hundschampot som är specifikt framtagna för olika ändamål.

Du kommer bland annat att hitta schampon för ljusa hundar som behöver bli av med missfärgningar i pälsen, men du hittar också schampon för valpar, hundar med hudproblem och mycket mer.

Här har vi även sett till att lista ett schampo som minimerar risken för allergier hos människor. Det är trots allt helt underbart att spendera tid tillsammans med hundar, men då gäller det naturligtvis att man inte behöver hosta, nysa eller få rinniga ögon.

Topp 4 bästa hundschampo 2024

1. Allergenius Special Shampoo Hund

Allergenius Special Shampoo Hund

Det första schampot i vår bäst i test är ett schampo som allergiker kan använda sig av för att kunna umgås kring och med hundar. Allergenius Special Shampoo Hund är ett hundschampo som minimerar allergenet hos hundar, men som också fungerar vårdande och återfuktande mot hundens päls.

Om du lider av pälsdjursallergi är detta alltså ett hundschampo som du kan använda dig av.

Observera att du inte bör behandla din allergi med ett schampo, men för hundägare med allergiska vänner är detta ett riktigt bra alternativ. Det är trots allt väldigt roligt att spendera tid med hundar.

Med det här schampot får din hund en mycket fin glans i pälsen, samtidigt som risken för allergier minskar. Tillverkaren har tillsammans med forskare och experter inom pälsdjursallergi sett till att ta fram ett schampo som verkligen fungerar.

Produkten verkar som så att den minskar mängden allergener, vilket i sin tur innebär att det blir lättare för allergiker att spendera tid med hunden. Här har man använt sig av ingredienser som också är mycket vårdande och som stärker hudbarriären, för att på så sätt minimera risken för hudproblem.

Några vanliga hudproblem hos hundar kan vara fjäll, allergen och mjäll, något som produkten således tar bort. Är din hund känslig i huden? Inga problem! Det här schampot kan även användas för hundar med känslig hud, eftersom den är oparfymerad och skonsam.

Fördelar

 • Minskar mängden allergener hos hunden
 • Verkar skonsamt och vårdande
 • Kan användas flera gånger i veckan
 • Återfuktande

Användning: För att Allergenius Special Shampoo Hund ska få bästa möjliga effekt är det rekommenderat att du använder dig av produkten en gång varje eller varannan vecka.

På så sätt minskas hundens utsöndring och den blir lättare för allergiker att vistas med och kring. Här behöver du inte oroa dig för att schampot ska orsaka något problem för att det används ofta.

De vårdande ingredienserna gör att den med fördel kan användas varje vecka om det behövs. Har du en hund med lång päls som gärna får tovor kan du komplettera med ett bra balsam som är tillverkat för samma ändamål.

Se priset här!

2. PCL Lavendelschampo

Pcl Lavendelschampo

PCL Lavendelschampo är, precis som namnet beskriver, ett schampo där man har använt sig av lavendelolja för att få det så skonsamt och vårdande som möjligt, samtidigt som det luktar riktigt gott.

Det här hundschampot riktar sig till hundägare vars hundar har problem med kluvna hårtoppar i pälsen eller som ofta får tovor och knutar, t.ex. efter mycket lek och bus.

PCL Lavendelschampo verkar skonsamt, samtidigt som det ser till att vårda pälsen och lämna den ren och väldoftande.

Lavendelolja har också en lugnande effekt på huden, vilket gör att den fungerar bra på hundar med känsligare hud. Något som är unikt med PCL Lavendelschampo är att oljan som är tillsatt också har en bakteriedödande effekt.

Det betyder att du kan använda dig av den om din hund har fått ett sår, rivit sig eller på annat sätt fått en skada som du vill hjälpa att läka. Lavendel kan också se till att påskynda läkningsprocessen och hindra smuts och bakterier för att få fäste.

Vår bäst i test innehåller bara produkter som verkligen kommer att göra nytta för hunden och för dig som hundägare. De vårdande ingredienserna som du hittar är bland annat silkesprotein och Provitamin B5.

Båda dessa komponenter har en förmåga att skydda och styrka hårsäckar, hårstrå och hud på din hund. Din hund är en ny lyster i pälsen och mår mycket bättre.

Fördelar

 • Fungerar bakteriedödande
 • Skyddar huden och hårsäckar
 • Ger din hunds päls en fin lyster
 •  Skonsam och påskyndar sårläkning

Användning: Det är inte alla hundschampon som ska användas på samma sätt. PCL Lavendelschampo är ett schampo för hundar som du bör använda om din hund behöver en lugnande, vårdande och bakteriedödande produkt.

För bästa effekt bör du se till att alltid schamponera hunden i två omgångar vid varje tvätt. Vid den andra schamponeringen bör du också låta produkten verka i cirka 2-3 minuter för att få en så bra effekt som möjligt.

Om du vill att din hunds päls ska ha volym kan du med fördel använda lite varmare vatten när det är dags att skölja av. Varmt vatten bör dock inte användas till hundar med känslig eller torr hud.

Se priset här!

3. Espree Vanilla Silk Shampoo

Espree Vanilla Silk Shampoo

Vad sägs om att få din lite illaluktande hund att dofta härlig vanilj istället? Det är nog ytterst få hundägare som skulle tacka nej till det och med Espree Vanilla Silk Shampoo blir det lekande lätt.

Espree Vanilla Silk Shampoo är ett hundschampo där man har använt sig av bland annat silkesprotein och kokossmör, vilket har vårdande och återfuktande egenskaper.

Produkten med dess unika innehåller är också ett schampo som reparerar. Det betyder att din hunds hud och päls kommer att förbättras avsevärt mycket.

Espree Vanilla Silk Shampoo lämpar sig utmärkt för dig som har en hund som har en känsligare hud och som behöver en produkt som hjälper mot olika typer av hudproblem. Det är till exempelvis inte ovanligt att många hundar kan lida av problem med mjällbildning, vilket kan vara irriterande och orsaka en klåda hos hunden.

Med det här schampot får du en riktigt bra produkt som inte bara efterlämnar sig en silkig och superlen päls, utan som även minimerar risken för mjällbildning och hindrar uppkomsten till detta. Den behagliga doften av vanilj säkerställer dessutom att din hund kommer att lukta gott och trevligt igen.

Observera att om din hund mjällar och fjällar väldigt kraftigt och schampot inte hjälper, bör du kontakta en veterinär. Ibland kan hudproblem hos hundar vara otroligt påfrestande för hunden och det kan även finnas en bakomliggande orsak som behöver behandlas på ett annat sätt.

Fördelar

 • Lämpar sig för hundar som har problem med mjäll
 • Har återfuktande egenskaper
 • Innehåller kokossmör
 • Reparerar skadad hud

Användning: Espree Vanilla Silk Shampoo är ett schampo som du inte ska använda i “sin renaste form”.

Med det menar vi att du ska blanda ut den med ordentligt mycket vatten innan du tvättar din hund. I vår bäst i test köpguide kommer vi att gå in djupare på varför man, i de flesta fall, ska blanda ut hundschampot med vatten, men kort och gott kan man säga att det är för att produkten ska vara lättare att använda sig av.

Med Espree Vanilla Silk Shampoo gäller 1 del schampo och 16 delar vatten. Den här produkten kan med fördel användas även på valpar och då från en så liten ålder som 6 veckor.

Se priset här!

4. Animology White Wash Shampoo

Animology White Wash Shampoo

Har du en hund med en vit eller ljus päls? Då kommer du verkligen att vara i behov av detta bäst i test schampo för ljusa hundar.

Animology White Wash Shampoo är ett schampo som är framtaget för att hjälpa den ljus pälsen att bli ordentligt ren och bli av med missfärgningar som ger en gul nyans.

Många hundägare med vita hundar tvättar ofta i hopp om att de gula fläckarna ska försvinna, men här krävs andra metoder. Det ett riktigt bra Animology White Wash Shampoo schampo kan du få bukt med problemet.

Animology White Wash Shampoo är ett mycket behagligt och härligt schampo som är framtaget för just hundar med vit päls. Produkten är väldigt snäll och mild, precis som de andra i vår bäst i test, men har fortfarande en kraftfull och mycket effektiv rengöring.

Här får du inte bara en päls som är vit och fin igen, utan hunden får också mer lyster i pälsen och en synligt förbättrad glans. Om din hund inte gillar att bli inskummad är Animology White Wash Shampoo också ett riktigt bra val.

Orsaken till detta är för att schampot är mycket lågskummande, vilket betyder att tvättiden inte blir lika lång. Det gäller även för sköljtiden. Att skölja ur produkten när tvätten är klar går snabbt och enkelt.

Observera att du dock endast bör använda Animology White Wash Shampoo på vuxna hundar och inte på valpar. Det gäller även om den är full med bra vitaminer och lugnande ingredienser.

Fördelar

 • Innehåller lugnande ingredienser
 • Framtagen för ljusa eller vita hundar
 • PH-balanserande för huden
 • Förkortad tvätt- och sköljtid

Användning: Med ett lågskummande schampo behöver du aldrig kämpa för att få din hund ren. Schamponera hela hunden eller applicera på de ställen som har blivit missfärgade.

Då schampot är väldigt enkelt att använda sig av kan det dock gynna hunden att bli helt tvättad. Se till att du tvättar två gånger vid varje tvätt för att få ett så bra resultat som möjligt. Vid den andra tvättningen kan du med fördel låta schampot verka en stund innan du sköljer av det.

Se priset här!

Köpguide för hundschampo

När du ska köpa ett hundschampo finns det många saker som kan vara bra att tänka på. Din hund behöver få sig ett ordentligt bad när den är synligt smutsig, luktar illa eller om pälsen har fått missfärgningar.

Vissa hundar kan också uppleva att huden kliar väldigt mycket och då är det dags för en schamponering med ett bra schampo. Alla de hundschampo som vi listat i vår bäst i test är säkra och trygga för din hund att använda sig av. Vi rekommenderar därför att du väljer en av de bäst i test produkter som är listade ovan för att vara säker på att du får en bra produkt.

Vilket schampo du väljer är helt upp till dig själv. Valet är individuellt och det finns många olika märken att välja mellan.

Vissa hundar kräver specifika schampon för olika ändamål. Det kan t.ex. handla om att din hund har problemhy eller på annat sätt upplever irritation av vanligt hundschampo.

Det är inte helt ovanligt att man får testa sig fram genom den djungel av produkter som finns, innan man hittar en som man tycker fungerar bra och som fungerar för hunden. Med hjälp av vår bäst i test köpguide blir det enklare för dig att göra ett bra val.

1. Behöver alla hundägare ett hundschampo?

Svaret på den frågan är ja. Alla hundägare kommer någon gång att behöva tvätta sin hund mer djupgående än att bara spola av med vatten när pälsen eller tassarna har blivit leriga.

Att investera i ett bra hundschampo är viktigt för att din hund ska hålla sig ren och frisk. Smuts och bakterier kan börja gro och orsaka sjukdomar och hudproblem som din hund lider av.

Trots det finns det ändå många som väljer att inte införskaffa sig ett hundschampo. Det finns ingen som säger att det är ett krav. Förr i tiden använde man sig av såpa och vanligt diskmedel vilket inte är optimalt då det är uttorkande och irriterande på hundens hud och päls. Fördelen med ett hundschampo är att det inte är uttorkande och fungerar vårdande, milda schampo- och balsamprodukter för hundar som har rätt pH-värde både stärker och återfuktar.

Hur ofta man ska tvätta sin hund är en mycket vanlig fundering och svaret varierar beroende på vem man frågar. Enligt Hundfixarn är den allmänna rekommendationen att bada långhåriga hundar en gång i veckan för att hålla hundarnas naturliga pälshygien i gott skick.

Många tror att en hund behöver badas och schamponeras ofta, men så är inte fallet. Många hundexperter rekommenderar nämligen att man försöker bada hunden så sällan som möjligt. Men i takt med att hundschampo har blivit bättre så är det inte på något sätt farligt att tvätta hunden ofta, så länge man använder rekommenderade produkter.

Om du har en hund med kort päls som sällan blir smutsig kan det räcka med en ordentlig schamponering 2 gånger om året. Har du däremot en hund med lång päls eller som mer än gärna rullar sig i diverse saker och ting kan du behöver tvätta hunden betydligt oftare.

2. Dyrt eller billigt – vad är bäst?

När du beger dig ut på jakt efter ett hundschampo kommer du att hitta mängder med olika alternativ.

Här finns det schampon i alla möjliga färger och flaskor i olika designer. Vissa ska löddras medan andra ska sprayas på.

I vår bäst i test har vi försökt att ta med så många olika typer av produkter som möjligt, för att du ska kunna hitta en variant som lämpar sig för din hund. Vår bäst i test listar också produkter i olika prisklasser.

Vad är då bäst att välja? Ska man köpa ett dyrt hundschampo från en känd tillverkare eller går det lika bra med en billigare variant? Svaret på den frågan har bara du. Många produkter för hundar som kostar lite mer fungerar också vårdande för huden.

Har du en hund med känsligare hud är det därför viktigt att du väljer ett hundschampo som är specifikt framtaget för detta, oavsett prisklass.

Det finns både billiga och dyra alternativ för korthåriga hundar, långhåriga hundar, hundar med hudproblem och hundar utan. Det som du bör fokusera på är således inte priset, utan vad hundschampot innehåller. Bestämmer du dig för att köpa ett billigare hundschampo bör du vara noga med att läsa på innehållsförteckningen.

3. Välj schampo efter din hund

De pälsegenskaper och hudtyp som din hund har är något som du alltså måste ta stor hänsyn till när du ska köpa ett hundschampo eller när du ska välja ett från vår bäst i test.

Har du svårt att veta vad som passar kan du med fördel vända dig till en veterinär.

Veterinären kan då analysera din hund för att se vilken typ av produkt som kan lämpa sig bäst.

Trots det har vi ändå tagit fram en lista för vägledning i valet av rätt hundschampo.

 • Långhåriga hundar – En långhårig hund har ofta väldigt lätt för att få tovor i pälsen. Tovorna stör sällan hunden om de är små, men börjar de att bli större kan de naturligtvis vara obehagligt. För långhåriga hundar bör du välja ett schampo som är specifikt framtaget för detta ändamål och som också är mjukgörande. Den mjukgörande effekten gör att du snabbt och enkelt får ut eventuella tovor och knutar. Se till att alltid borsta din hund efter badet.
 • Korthåriga hundar – Även om korthåriga hundar sällan får problem med tovor eller smuts i pälsen behöver de ändå tvättas med jämna mellanrum. För korthåriga hundar rekommenderar vi att du väljer ett schampo som är näringsrikt och som vårdar huden.
 • Bättre glans i pälsen – Har du en hund är mörk i pälsen kanske du vill se till att tillföra lite extra glans. Schampo med glans är ingen glansspray så som människor kan använda till håret, utan schampot är istället framtaget för att förbättra pälsens tillstånd, vilket ger en naturligt friskare päls och mer lyster. Många hundägare använder sig av denna typ av schampo när det är dags för tävlingar och utställningar.
 • Vita hundar – Vita hundar är hur söta som helst, men det brukar inte ta lång tid innan den vita hundens päls får en gul och lite trist nyans. Även om hunden är ren så ser den smutsig ut, just på grund av de gulnade partierna. Även här finns det ett schampo som du med fördel kan använda dig av. Hundschampot är specifikt framtaget för att göra pälsen vit och fräsch ingen och bli av med missfärgningar.
 • Anti-håravfallsschampo – Alla hundar fäller, men viss hundar fäller otroligt mycket. Det blir inte bara jobbigt och kliande för hunden, utan även ditt hem och dina kläder kommer vara fulla med hår var och varannan dag. Här kan du använda dig av ett hundschampo som är framtaget för hundar som fäller väldigt mycket. Schampot jobbar motverkande för att minimera håravfallet för hunden.

4. Eventuella allergier av hundschampot

Trots att vi bara listar riktigt bra och högkvalitativa hundschampon i vår bäst i test finns det risk för att din hund inte tål någon av de komponenter som produkten innehåller.

Du behöver se till att säkerställa så att din hund faktiskt klarar av schampot som du har valt ut och att den mår bra av det, inte sämre. Att ta reda på om ens hund klarar av ett hundschampo eller inte finns det bara ett sätt att gå.

Du måste helt enkelt testa att bada hunden. Här är det viktigt att du är uppmärksam dagarna efter schamponeringen. Om din hund uppvisar symptom på klåda eller får någon annan form av hudreaktion är det viktigt att du slutar använda produkten på en gång.

I butiker och på nätet finns det ett flertal olika tillverkare som också skapar hundschampon som är allergivänliga.

Visst kan det kännas trist att behöva sluta med ett schampo som kostade mycket pengar, men det är trots allt din hunds välmående och säkerhet som står på spel.

Allergivänliga produkter för hundar kan vara tillverkade på många olika sätt. Något som har blivit mycket populärt är t.ex. att använda sig av produkter som är framtagna av havre. Havrebaserade produkter är oftast helt luktfria.

Känner du dig osäker är det alltid bäst att kontakta en veterinär eller besöka en djuraffär för rådgivning och vägledning i ditt val av hundschampo.

Vanliga frågor kring hundschampo

Att ha frågor och funderingar innan valet av hundschampo är inte ovanligt. Det finns många saker att tänka på och även den mest erfarne hundägaren kan stå som ett frågetecken framför butikshyllan. Det finns trots allt en hel uppsjö av olika hundschampon att välja mell. 

Vår bäst i test köpguide kommer förhoppningsvis att göra det enklare, men genom ett matigt utbud av frågor och svar får förhoppningsvis alla dina funderingar besvarade.

1. Hur ofta ska man schamponera sin hund?

Att vilja veta hur ofta ett hundschampo ska användas är väldigt vanligt. Här är det viktigt att ha i åtanke att alla hundar har individuella behov.

För de allra flesta hundar så sköter sig pälsen riktigt bra på egen hand när det kommer till rengöring. Sanningen är att schampo är något som ska användas med måtta, eftersom det väldigt sällan behövs.

Som människa använder man sig av schampo varje gång man duschar, men för hundar är det annorlunda. En utställningshund eller en hund som har mycket eller lång päls kan vara i behov av schamponering oftare.

Det gäller även vita hundraser, där pälsen har en tendens att bli missfärgad. I vår bäst i test för bästa hundschampot kommer du att hitta schampon för alla olika situationer och för olika ändamål.

En långhårig hund kan behöva tvättas oftare just för att pälsen drar åt sig smuts på ett helt annat sätt.

Det finns också en större risk för tovor, något som ett schampo kan reda ut. Det vanligaste är att man tvättar sin hund med ett hundschampo 2 gånger om året.

Det kan låta väldigt sällan, men till och med experterna rekommenderar denna intervall. På så sätt tvättar man inte bort den naturliga skyddsbarriär som hundens hud har och minimerar risken för att rubba bakteriefloran i huden.

En alldeles för frekvent användning av hundschampo kan mycket väl leda till att det skyddande fettet i pälsen försvinner. När fettet försvinner finns en ökad risk för att din hund kommer att lukta illa mycket snabbare. På samma sätt fungerar människohår.

2. Måste man späda ut schampot med vatten?

Har man aldrig använt sig av hundschampo tidigare kan det vara svårt att förstå varför det ska spädas ut med så mycket vatten, men alla erfarna hundägare vet att detta är en regel som ska följas nästan uteslutande varje gång.

Orsaken till varför du ska späda ut hundschampot är helt enkelt för att det ska bli lättare att arbeta med. Om schampot är för koncentrerat kommer du inte att få upp samma lödder och mängden kommer inte heller att räcka till hela hundens päls.

När du späder ut schampot får du inte bara en produkt som håller mycket längre, utan du får även ett schampo och skum som är lättare att skölja ur hundens päls. Här är det mycket viktigt att du aldrig använder ett schampo för människor.

Det kan vara lätt att bara ta något ur badrumsskåpet, men akta dig för detta. Ett schampo som är tillverkat för människor passar inte bra för hundar, eftersom vi helt enkelt har olika bakterieflora och ph-balans i huden.

3. Kan man använda samma schampo till valpar?

Att vilja vänja sin valp tidigt med att badas är väldigt vanligt, men en valp behöver sällan schamponeras under sitt valpstadie. Här är det dock vanligast att man bara använder sig av vanligt vatten för att få valpen ren.

Att använda sig av schampo för vuxna hundar är ingen bra idé och därför inte heller något som vi vill rekommendera att du gör.

Du bör inte använda hundschampo på valpar som är under 12 veckor. Handlar det om en valp på 6 veckor och mindre kommer du med största sannolikhet att ha väldigt svårt att hitta något schampo alls, just för att de avråds.

Skulle det vara så att din valp har blivit så pass smutsig att den måste schamponeras är det viktigt att du väljer en produkt som är framtagen för just detta.

Det finns några få hundschampon som är framtagna för mycket små valpar, men rådfråga med en veterinär innan du använder en produkt som du är osäker på.

En valp kallas för just valp under de första 6 månaderna av sin livstid. Därefter brukar man istället kalla valpen för unghund.

4. Finns det ett sista datum för hundschampo?

Alla produkter kan bli gamla och det är något som även gäller för hundschampon. Om du tittar ordentligt på schampoflaskan kommer du med största sannolikhet se ett “bäst före” datum.

I vissa fall väljer man att benämna hållbarheten genom att skriva hur många månader som produkten håller.

Det kan till exempelvis skrivas som 12M eller 6M. Produkten ska då hålla i x-antal månader från och med att du har köpt den. Även om det skulle vara så att det inte står något utgångsdatum på hundschampot betyder detta inte att schampot kommer att hålla hur länge som helst.

Ett gammalt schampo kan absolut bli dåligt och det är ingenting som du ska använda på din hund. Om du tvättar med ett schampo som har gått ut finns det risk för att din hund kan få infektioner i bland annat pälsen och huden.

Det brukar märkas några dagar efter att tvätten har ägt rum. En hund har vanligtvis redan en känslig hud och därför bör gamla schampon kastas.

Som tur är kostar hundschampon inte speciellt mycket och de vi har listat i vår bäst i test kommer i flera olika prisklasser. På så sätt kan du vara säker på att du hittar en som passar din plånbok.

5. Räcker det med schampo eller behövs det balsam också?

Vissa hundar löper en större risk för att drabbas av knutar och tovor än andra. Det är främst på långhåriga hundar som man kan upptäcka detta problem.

Den långa pälsens tovar sig likt människohår och det kan bli svårt att kamma och sköta om hunden på rätt sätt. I dessa situationer kan det vara en god idé att inkludera balsam i samband med tvätt och schamponering.

Idag finns det många bra hundschampon som är specifikt framtagna för att hjälpa långhåriga hundar att bli av med tovor, men ett balsam kan vara ett extra komplement. Ett balsam för hundar behöver dock inte användas på hela pälsen och bör heller inte göra det.

Balsamet kan du istället använda på de områden där du vet med dig att din hund ofta får problem med tovor och knutar. Även hundar som lider av torr hud kan få positiva effekter av ett balsam.

Här är det då dock viktigt att du ser till att verkligen massera in balsamet i huden på hunden, innan du sköljer av det. En hund med torr hud som behandlas med balsam behöver få produkten direkt på huden.

Precis som alltid är det viktigt att du sköljer ur balsamet ordentligt när du är klar. Det ska inte finnas några spår eller rester kvar, eftersom detta kan orsaka klåda eller allergi.

Summering

Med vår bäst i test och en riktigt bra köpguide blir det enklare än någonsin att hitta ett riktigt bra hundschampo. Vi har kollat igenom butikshyllorna för att säkerställa att alla produkter som är listade är säkra och trygga att använda sig av. När du ska köpa ett hundschampo finns det många saker som du bör tänka på.

Vår köpguide ger dig svaren på de allra vanligaste frågorna, men är du osäker eller har en hund med problemhud kan du behöver rådfråga en veterinär innan du gör ditt val.

Vi hoppas att du ska hitta ett hundschampo som passar dig och din hund så bra som möjligt.

Vi kan med fördel gå i god för alla ovanstående produkter och har säkerställt den höga kvaliteten genom mängder med recensioner och omdömen från nöjda och glada hundägare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *