two brown and white dogs running dirt road during daytime

Välj rätt hundförsäkring för din hund 2024

I den här artikeln har vi samlat information om olika hundförsäkringar som finns på den svenska marknaden, samt tips på vad du bör tänka på när du väljer hundförsäkring. Vi har också presenterat fyra försäkringsbolag – Lassie, ManyPets, Agria, ICA Försäkring – och deras erbjudanden för hundförsäkringar.

Det finns flera saker du bör tänka på när du väljer hundförsäkring, såsom försäkringens omfattning, priset, villkoren och din hunds ålder och hälsa. Det kan vara bra att jämföra olika försäkringar och läsa igenom villkoren noga för att hitta en försäkring som passar dina behov och budget. Du kan också be om råd från din veterinär eller ta del av omdömen och recensioner från andra hundägare.

Lassie, ManyPets, ICA Försäkring och Agria är fyra försäkringsbolag som erbjuder hundförsäkringar på den svenska marknaden. Lassie erbjuder marknadens högsta ersättning för veterinärvård och snälla villkor för hundar, medan ManyPets har en enkel och lättförståelig försäkring utan bindningstider. ICA försäkring erbjuder ett omfattande skydd för din hund samtidigt som du samlar stammispoäng på ICA. Agria erbjuder hundförsäkringar som täcker olyckor och sjukdomar och har konkurrenskraftiga priser.

Om du är hundägare och överväger att teckna en hundförsäkring är det viktigt att du väljer en försäkring som passar din hunds specifika behov. Genom att jämföra olika försäkringar och läsa igenom villkoren noga kan du hitta en försäkring som ger tillräcklig täckning för din hund och samtidigt passar din budget.

Bäst hundförsäkring 2024

Lassie hundförsäkring

Lassie är en digital djurförsäkring som hjälper dig ta hand om din hund eller katt, både innan och efter skadan är framme.

Med Lassie får du marknadens högsta ersättning för veterinärvård, snabb hjälp varje dag 08-21 och en av marknadens snällaste villkor för hundar.

ManyPets hundförsäkring

Djurförsäkring som är enkel att förstå och lätt att tycka om. Glöm bindningstider och krångliga villkor.

ManyPets har lyssnat på tusentals djurägare och skapat en försäkring som är lätt att använda, förstå och byta till.

Agria hundförsäkring

Agrias hundförsäkringar omfattar olyckor och sjukdomar så du kan vara säker på att din hund alltid kommer att tas om hand på bästa sätt.

De erbjuder konkurrenskraftiga priser som gör det möjligt att ge din hund bästa möjliga skydd.

ICA hundförsäkring

Med ICA Försäkringar får du ett omfattande skydd för din hund – redan från grunden. Dessutom får du bonus på kostnaden.

Digital rådgivning via FirstVet ingår. Veterinärvårdsbelopp och självrisk väljer du själv.

Tips på vad du bör tänka på när du väljer hundförsäkring

Att ha en hundförsäkring är viktigt för att säkerställa att du har täckning för den hjälp din hund behöver vid sjukdom, olycksfall eller andra händelser. En hundförsäkring består framför allt av en veterinärvårdsförsäkring som ersätter kostnader om ditt djur blir skadat eller drabbas av en sjukdom.

Utöver veterinärvård kan du också teckna en livförsäkring som ger ersättning om djuret dör före en viss ålder eller måste avlivas. Men med många olika försäkringar att välja mellan, kan det vara svårt att veta vilken som är bäst för just din hund.

Hur man väljer rätt hundförsäkring

När du väljer hundförsäkring är det viktigt att du tar reda på vad som ingår i försäkringen och vad som är exkluderat. Det kan också vara bra att jämföra priser mellan olika försäkringsbolag för att se vilken som ger mest täckning för pengarna. Här är några fler saker du kan tänka på:

  • Överväg din hunds ålder och hälsa: En äldre hund kan behöva mer omfattande försäkringar, medan en yngre och frisk hund kan ha behov av en enklare försäkring.
  • Läs igenom villkoren noga: Se till att du förstår vad som gäller i olika situationer och om det finns några begränsningar eller undantag.
  • Välj en försäkring med hög eller låg självrisk: En hög självrisk kan göra att du får en lägre premie, men det kan också innebära att du får betala mer vid en skada. En låg självrisk innebär en högre kostnad för försäkringen men om en skada inträffar är kostnaden som du behöver betala för att nyttja försäkringen lägre.
  • Se över försäkringen regelbundet: Dina behov kan förändras över tid, så det kan vara bra att jämföra olika försäkringar då och då.
  • Fråga din veterinär: Din veterinär kan ge råd om vilka försäkringar som kan passa för just din hund.

Att välja rätt hundförsäkring är viktigt för att säkerställa att du har täckning för den hjälp din hund behöver vid sjukdom, olycksfall eller andra händelser. Genom att jämföra olika försäkringar och ta reda på vad som ingår i täckningen, kan du välja en försäkring som passar dina behov och budget. Det kan också vara bra att se över försäkringen regelbundet och att fråga din veterinär för råd.

Vad kostar en hundförsäkring?

Det finns olika priser för hundförsäkringar beroende på hur omfattande försäkringen är. En billig hundförsäkring som endast täcker skador kan kosta runt 200 kr i månaden, medan en lite mer omfattande försäkring kan kosta ungefär 500 kr. Om du vill ha en försäkring med högre ersättningsbelopp kan den kosta uppemot 800 kr. Det innebär att pris för hundförsäkring varierar mellan 200 kr – 800 kr per månad.

Priset varierar också beroende på rasen på hunden, där vissa raser är billigare att försäkra än andra. Genom att teckna en hundförsäkring kan du spara pengar om din hund skulle behöva uppsöka veterinären för en skada eller sjukdom. Majoriteten, ca 90 procent av alla hundägare i Sverige, väljer att teckna en hundförsäkring för att skydda sin fyrbenta familjemedlem.

Så håller du koll på vilka hundförsäkring som passar dig

När du jämför hundförsäkringar finns det några viktiga saker att tänka på.

1. Veterinärvårdsbelopp

Veterinärvårdsbeloppet är det belopp du kan få ersatt om hunden skulle bli sjuk eller skadad. Detta belopp kan variera mellan 20 000 kr och 120 000 kr, men kan också sänkas för äldre hundar på vissa försäkringsbolag. Det är viktigt att välja ett belopp som passar skaderisken för din hundras och hur mycket du vill att försäkringen ska täcka.

2. Självrisk och självriskperiod

Självrisken är det belopp du vanligtvis måste betala själv när du uppsöker veterinärvård, och den delas in i en fast och rörlig självrisk. Exempelvis kan du behöva betala en fast självrisk på 1500 kr + 25% av kostnaden för veterinärbesöket.

Självriskperioden är en tidsperiod, oftast mellan 100 och 365 dagar, där du endast behöver betala den fasta delen av självrisken en gång – även om du besöker veterinären flera gånger under denna period.

Det är viktigt att jämföra både nivån på självrisken samt självriskperioden hos olika försäkringsbolag för att se vilket som passar dig bäst.

Jämför alla hundförsäkringar

FöretagVeterinärvårdSjälvriskerLivförsäkringBegränsningarPoäng
Lassie55544,75
ManyPets55544,75
Moderna Djurförsäkringar53544,25
Sveland53544,25
If53444,00
Agria53444,00
ICA Försäkring53343,75
Dina52533,75
Svedea52433,50
Folksam52433,50

Frågor och svar om hundförsäkring

Vad är en hundförsäkring?

En hundförsäkring är en försäkring som täcker vanligtvis kostnader för veterinärvård, såsom operationer, medicin, undersökningar och behandlingar. Vissa försäkringar kan också täcka kostnader för tandvård. En livförsäkring kan också läggas till för att ge en engångsersättning om hunden dör innan den uppnår en viss ålder.

Vad kostar en hundförsäkring?

En billig hundförsäkring som endast täcker skador kan kosta runt 200 kr/mån, medan en lite mer omfattande försäkring kan kosta ungefär 500 kr/mån. Om du vill ha en försäkring med högre ersättningsbelopp kan den kosta uppemot 800 kr/mån. Det innebär att pris för hundförsäkring varierar mellan 200 – 800 kr per månad. Priset varierar också beroende på rasen på hunden, där vissa raser är billigare att försäkra än andra.

När kan jag teckna en hundförsäkring?

En hundförsäkring kan tecknas för en hund som blivit 6 veckor gammal och oftast fram till dagen då hunden fyller 8 år. Det bästa är att teckna försäkringen den dagen din fyrbenta vän flyttar hem till dig, det bästa är att teckna hundförsäkring på en valp innan den är 4 månader gammal.

Kan jag välja vilken veterinär jag vill gå till?

Ja, du kan i regel välja vilken veterinär du vill gå till med din hund. Det är dock viktigt att du läser igenom villkoren för din försäkring noga, eftersom vissa försäkringar kan ha begränsningar på vilka veterinärer du kan välja.

Kan jag välja vilken nivå på självrisken jag vill ha?

Ja, hos de flesta försäkringsbolag kan du själv välja nivå på självrisk när du tecknar en hundförsäkring. Självrisken är den summa pengar du själv måste betala vid en skada eller sjukdom hos din hund. Ju högre självrisk du väljer, desto lägre blir premien.

Kan jag teckna en hundförsäkring även om min hund är äldre?

Ja, det är möjligt att teckna hundförsäkring även om din hund är äldre, oftast fram till dagen då den fyller 8 år. Det är dock vanligt att det krävs veterinärintyg för att teckna en försäkring för en äldre hund. Vissa försäkringar kan också ha begränsningar på vilka åldrar hundar får tecknas försäkring för.

Kan jag säga upp min hundförsäkring?

Ja, du kan säga upp din hundförsäkring om du vill. Det är vanligt att hundförsäkringar tecknas för ett år i taget och förnyas automatiskt varje år. Du kan avsluta din försäkring när du vill, men det är viktigt att du läser igenom villkoren för din försäkring noga och följer eventuella bindningstider.

Hur jämför jag olika hundförsäkringar?

Det finns många saker att tänka på när du jämför olika hundförsäkringar, såsom täckningsomfång, självrisk, pris och eventuella begränsningar. En bra idé kan vara att jämföra olika försäkringsbolag och deras erbjudanden på internet, och att läsa igenom villkoren för försäkringarna noga. Det kan också vara bra att prata med din veterinär och andra hundägare för att få tips och råd om vilken försäkring som kan passa just din hund.

Kan jag teckna en hundförsäkring om min hund har en åkomma eller sjukdom?

Ja, det kan vara möjligt att teckna en hundförsäkring även om din hund har en åkomma eller sjukdom, men det beror på vilken försäkring du väljer. Vissa försäkringar kan begränsa täckningen för sjukdomar eller åkommor som redan finns vid tecknandet av försäkringen, medan andra försäkringar kan ge full täckning även för sjukdomar som redan finns. Det är viktigt att läsa igenom villkoren för din försäkring noga och att prata med din veterinär om vilken försäkring som kan vara lämplig för din hund.

Kan jag teckna en hundförsäkring om min hund är en ras med hög sjukdomsrisk?

Ja, det kan vara möjligt att teckna en hundförsäkring även om din hund är en ras med hög sjukdomsrisk, men det beror på vilken försäkring du väljer. Vissa försäkringar kan begränsa täckningen för vissa raser eller sjukdomar, medan andra försäkringar kan ge full täckning även för raser med hög sjukdomsrisk. Det är viktigt att läsa igenom villkoren för din försäkring noga.

Kan jag teckna en hundförsäkring om min hund är avlad?

Ja, det kan vara möjligt att teckna en hundförsäkring även om din hund är avlad, men det beror på vilken försäkring du väljer. Vissa försäkringar kan begränsa täckningen för avlade hundar eller vissa sjukdomar, medan andra försäkringar kan ge full täckning även för avlade hundar. Det är viktigt att läsa igenom villkoren för din försäkring noga och att prata med din veterinär om vilken försäkring som kan vara lämplig för din hund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *