woman in blue and white long sleeve shirt riding brown horse during daytime

Ridbyxor bäst i test 2024 – hitta bästa ridbyxorna här!

När du ska köpa ett par nya ridbyxor är det viktigt att känna till de olika typerna av byxor som finns och vilken passform som passar dig bäst.

Det finns flera olika typer av ridbyxor att välja mellan, allt för att passa olika användningsområden och smaker! Men vad innebär egentligen de olika typerna, såsom helskodd, knäskodd eller ridtights? Du kommer att upptäcka svaren i den här artikeln!

Det finns också några vanliga misstag som folk gör när de väljer ridbyxor, som vi kommer att diskutera i den här artikeln.

Så innan du köper hem ett par ridbyxor kan du läsa vidare för att få några tips om hur du hittar det perfekta paret ridbyxor för dig.

Ridbyxor bäst i test – topplista bästa ridbyxorna 2024

1. Ava Ridbyxor

I årets upplaga av bäst i test för ridbyxor kommer dessa fina knäskodda ridbyxor. De har en hög midja och smidiga cargofickor.

De är gjorda i fyrvägsstretch material som ger en nära passform med optimal rörlighet.

De har en tonal mesh vid benslutet som skapar kompression och säkrar ridbyxornas passform längs med benen.

Dessa ridbyxor är både funktionella och har snygga detaljer såsom dragkedjeförsedda fickor fram och dekorativa ficklock bak.

 • Knäskodda
 • Fyrvägsstretch med nära passform
 • Hög midja med hällor
 • Mesh vid benslutet
 • Cargo- och dragkedjeförsedda fickor

2. Mimmi Ridbyxor

På andra plats kommer dessa helskodda ridbyxor som har en mellanhög midja.

De är gjorda i fyrvägsstretch material som ger en nära passform med optimal rörlighet.

Tonal mesh vid benslutet skapar kompression och säkrar ridbyxornas passform längs med benen.

Funktionella och snygga detaljer såsom ficklock back, fickor fram, och broderad logga på benet.

 • Helskodda
 • Fyrvägsstretch med nära passform
 • Mellanhög midja med hällor
 • 5 pocket design
 • Broderad logga på benet

3. Kim Ridbyxor

På tredjeplats är dessa knäskodda ridbyxor med hög midja.

De är gjorda i fyrvägsstretch material som ger en nära passform och optimal rörlighet.

Tonal mesh vid benslutet skapar kompression och säkrar ridbyxornas passform längs med benen.

 • Knäskodda
 • Fyrvägsstretch med nära passform
 • Hög midja med hällor
 • Elastisk mesh vid bennslutet

4. Mountain Horse Diana Navy Ridbyxa

Prisvärd och snygg ridbyxa med grym komfort! Byxan har en hög midja, fantastisk passform och silikongrepp i helskoning.

Diana ridbyxor från Mountain Horse har en hög midja och brett midjeband med dubbelknäppning framtill.

Byxan har en tight passform, men är fortfarande lätta att dra av och på.

 • Hög midja
 • Dubbelknäppning
 • Tight passform

5. Ridbyxa Horse Life Molly Knäskodd (Junior)

Denna prisvärda ridbyxan Molly från Horse Life är en kraftigt stickad ridbyxa i bomull som är sadelskuren och knäförstärkt. Passar perfekt för juniorer.

Ridbyxorna har dragkedja fram, jeansavskärning bak och benslut med lycra på utsidan.

 • Dragkedja fram
 • Sadelskuren och knäförstärkt
 • Knäskodd

Förklaring av olika typer av begrepp för ridbyxor

Helskodd

Ridbyxor som är helt skodda har stoppning på insidan av båda benen och på rumpan. Detta gör det lättare för dig att sitta kvar i sadeln. Förstärkningen kan vara ett extra lager eller insatt material. Den kan vara tillverkad av mocka, läder, PU, syntetiskt läder och så vidare. Helskodda ridbyxor är populära bland nybörjare och dressyrryttare eftersom de ger ett bra grepp i sadeln.

Knäskodd

Knäskodda byxor, kallas även halvskodda ridbyxor, har bara skoning på insidan av benen. Dessa ridbyxor är perfekta för hoppare. De gör dig mer rörlig i sadeln, men de håller dig också stabil runt knäet och skänkeln (ryttarens ben).

Oskodd

En annan typ av ridbyxa är oskodda ridbyxor vilket är när ridbyxorna inte har någon skoning. Denna typ av ridbyxa kan då istället vara sadelförstärkt, knäförstärkt, sadelskuren eller tygskodd.

Tygskodd

En del ridbyxor är skodda med tyg istället och ger inget extra fäste när du rider, ibland med ett lager till av det tyg byxorna är gjorda i och ibland med ett kraftigare tyg. Den här förstärkningen på ridbyxan är till för att förhindra slitage på byxan där den löper som mest risk för det, vilket är där ridbyxan har mest kontakt med sadeln.

Silikonskodd

Ridsbyxor med silikonskodd har tryckta silikonmönster på sig för bättre grepp i sadeln. Detta är en nyare typ av skoning, även om den har blivit ganska populär. Andra anser dock att passformen är för bekväm och väljer en sko som är tillverkad av ett annat material, till exempel mocka.

Sadelskurning

En ridbyxa med sadelskärning har en söm som går över rumpan, vilket innebär att du som ryttare inte har någon söm som du kan sitta på och få skavsår av.

Ridtights

Ridtights, kallas även ridleggnings har till skillnad från ridbyxor, ingen knapp eller dragkedja utan endast en elastisk midja. Detta är precis som ett par vanliga tights. Det finns dock ridtights som ser ut som vanliga ridbyxor, medan andra mer liknar ett par träningstights. Fördelen med ridtights är att de är stretchiga och lätta att röra sig i, både på hästryggen och i stallet.

Hög midja

Ridbyxor finns i en mängd olika stilar och former som passar för många olika ridstilar och intressen. Ridbyxor har ofta en hög midja för att förhindra att de glider bakåt under ridning. Vissa personer anser att det ger utmärkt stöd för mage och rygg medan andra anser att de är obekväma och stela. Du bör bara experimentera med det för att se vad som känns mest bekvämt!

Vad du ska tänka på när du köper ett par nya ridbyxor

Det finns några saker du måste tänka på när du köper ett par nya ridbyxor:

 • Vilken typ av ridning du gör: Det finns olika typer av ridbyxor, så du måste välja rätt typ för din aktivitet.
 • Passformen: Du måste hitta en passform som är bekväm och smickrande. Det finns olika passformer, så ta dig tid att hitta den rätta passformen för dig.
 • Priset: Vi har listat flera mycket prisvärda alternativ. Se till att sätta upp en budget innan du börjar handla så att du inte spenderar för mycket.

De vanligaste misstagen som folk gör när de väljer ridbyxor

Det finns några vanliga misstag som folk gör när de väljer ridbyxor:

 • De tar inte hänsyn till vilken typ av ridning de gör: Som vi nämnde tidigare finns det olika typer av ridbyxor du måste därför välja rätt typ för din aktivitet.
 • De köper fel storlek: Se till att du känner till dina mått innan du köper ridbyxor. På så sätt kan du undvika att köpa ett par som är för litet eller för stort. Flera butiker som säljer ridbyxor på nätet erbjuder returrätt efter att du mottagit produkten. Så om du känner att det är fel storlek kan du nyttja denna ångerrätt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *